Fodboldkamp udviklede sig til voldssag: 15-årig fik flere knoglebrud

En 15-årig dreng fra Viborg brækkede begge håndled og kravebenet i en fodboldkamp. Sagen bliver nu behandlet af politiet som en voldssag.

En fodboldkamp mellem Eastside Viborg og Helsted Fremad IF fra Randers gik helt galt i weekenden.

Lørdag middag brækkede en 15-årig spiller fra Viborg-holdet begge håndled og fik kravebenet revet over i en duel med en af spillerne fra modstanderholdet.

En sag, som nu er blevet meldt til politiet.

- Nogen mener, at det er gået voldsomt for sig, og så er sagen blevet anmeldt, og nu bliver den behandlet som enhver anden voldssag, siger Peter Søndergaard, politikommissær hos lokalpolitiet i Viborg.

Eastside Viborg er navnet på samarbejdet mellem fodboldklubberne Houlkær IF og Overlund GF. Klubben har omkring 500 medlemmer i alderen fra 5 år og op til 65 år.
Eastside Viborg er navnet på samarbejdet mellem fodboldklubberne Houlkær IF og Overlund GF. Klubben har omkring 500 medlemmer i alderen fra 5 år og op til 65 år.
Foto: Marc Killigren, TV MIDTVEST

To versioner af tacklingen

Viborg Stifts Folkeblad har talt med den 15-årige drengs far, John Madsen.

- Bare gå efter anklerne gik de og sagde til vores spillere inde på banen. Man bliver jo helt målløs, når man hører sådan noget. Han fik en rigtig voldsom tackling i ryggen og gik i jorden, siger han til avisen.

Formanden for Helsted Fremad IF, Steen Haugaard Fransen, kommer med en anden version af hændelsesforløbet til avisen.

- Jeg har fået at vide, at de var i en løbeduel, hvor Eastside-spilleren så får et skulderskub og på ulykkelig vis lander helt forkert. Men der blev jo heller ikke dømt frispark i situationen, og jeg regner da med, at dommeren var den bedste til at vurdere situationen. Men det er selvfølgelig ulykkeligt med sådan en skade, siger han.

Den skadede spiller fra Viborg blev hentet med ambulance.

Spillere og dommer skal afhøres

Viborg Politi er nu i gang med at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

- Alle de involverede parter skal nu afhøres, også dommeren, som jo er den objektive i det her. Vi håber, han kan være med til at klargøre, hvad der er sket, siger Peter Søndergaard.

quoteAlle de involverede parter skal nu afhøres, også dommeren, som jo er den objektive i det her. Vi håber, han kan være med til at klargøre, hvad der er sket.

Peter Søndergaard, politikommissær

Han oplyser, at der også udviklede sig noget uden for banen, som dog ikke er blevet meldt til politiet.

Eastside Viborg skriver på deres Facebookhjemmeside, at de har haft "en kedelig oplevelse omkring U15D i weekenden. Vi har sendt en beretning til DBU."

DBU rejser en sag i disciplinærnævnet for at finde ud af, hvad der er sket. Det kan få konsekvenser.

Politikommissær Peter Søndergaard fra Viborg Lokalpoliti fortæller om voldssagen.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.