Flugtbilisten fra Karup tiltalt for uagtsomt manddrab

Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi har tiltalt flugtbilisten fra Karup for blandt andet uagtsomt manddrab.

Sent om aftenen den 7. oktober blev en ung værnepligtig ramt af en bil i et fodgængerfelt ved Flyvestation Karup. Den unge mand afgik ved døden.

Bilen der havde ramt den værnepligtige, flygtede fra stedet uden af stoppe for at hjælpe den ramte mand.

quoteHan er tiltalt for en række overtrædelser af færdselsloven, og så er han tiltalt for uagtsomt manddrab.

Mette Møller, Advokaturchef, Midt- og Vestjyllands Politi.

Derfor gik en stor politieftersøgning i gang, for at finde flugtbilisten. Efter en uges søgen lykkes det politiet at identificere flugtbilisten, og de kunne foretage en anholdelse. Flugtbilisten, der er en 71-årig mand, blev sigtet for uagtsomt manddrab.

Nu er der så nyt i sagen. Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi har nemlig et anklageskrift klart. 

- Han er tiltalt for en række overtrædelser af færdselsloven, og så er han tiltalt for uagtsomt manddrab, siger Mette Møller, der er advokaturchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han er tiltalt for overtrædelse af færdselslovens paragraf 118, da han ifølge Midt- og Vestjyllands Politi ikke har udvist den nødvendige agtpågivenhed. De mener, at han har kørt omkring 55 kilometer i timen, da han ramte den værnepligtige i fodgængerfeltet. 

Derudover tiltales han også for at have brudt straffelovens paragraf 253, da han ikke stoppede bilen for at yde og tilkalde hjælp efter påkørslen. 

Da manden blev anholdt tilbage i oktober, påstod han, at han ikke vidste, at det var et menneske, han havde påkørt med derimod et rådyr.

Uagtsomt manddrab kan give op til fire måneders fængsel. Overtrædelsen af paragraf 253 kan give op til to års fængsel. 

Sidst vil anklagemyndigheden også have mandens kørselsret frakendt. 

Advokaturchef Mette Møller fortæller, at der endnu ikke er fastsat et tidspunkt for, hvornår sagen skal for retten.

Se indslaget fra da politiet fandt flugtbilisten: Politiet har fundet den flugtbilist der sidste mandag kørte en 22-årig værnepligtig ihjel.En 71-årig mand er sigtet for uagtsom manddrab - og han erkender sig delvist skyldig.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.