Flugtbilist kan ikke have været i tvivl om, hvad der var sket

Politiet oplyser, at bilisten bremsede op umiddelbart efter ulykken ved Flyvestation Karup - og så hurtigt kørte videre.

Den bilist, der mandag aften påkørte en 22-årig værnepligtig fra Flyvestation Karup, kan på ingen måde have været i tvivl om, at der var sket en ulykke. 

Sådan lyder vurderingen fra politikommissær Jesper Brøndum Høegh fra lokalpolitiet i Viborg. 

Ulykken skete ud for flyvestationens hovedvagt. Den 22-årige værnepligtige døde af sine kvæstelser, og bilisten kørte fra stedet uden at hjælpe eller give sig til kende.

- Det er en forfærdelig ulykke. Det er en ung mand på 22 år, der kommer gående på vej mod kasernen og helt uforvarende bliver påkørt i fodgængerfeltet. Man kan simpelthen ikke være i tvivl om, at man har påkørt en person derude, siger politikommissæren.

Politiet har stadig ikke fundet flugtbilisten, men Jesper Brøndum Høegh håber, at billeder fra flyvestationens overvågningskamera kan hjælpe med at finde frem til vedkommende.

Flere henvendelser fra offentligheden

På overvågningsbillederne kan man - ifølge politiet - se, at bilen bremsede op umiddelbart efter ulykken, men hurtigt kørte fra stedet igen mod nord. 

Den højeste tilladte hastighed på stedet er 60 kilometer i timen. Politiet tør endnu ikke give et sikkert bud på, hvor hurtigt bilen kørte, men den unge mand blev efter påkørslen kastet 28 meter hen ad asfalten. 

- Vi undersøger nu, om vi kan være heldige, at der er andre steder på ruten, hvor bilen kan være fanget af noget overvågning. Derudover har vi også fået en del henvendelser fra offentligheden om biler med skader, som vi nu følger op på, siger Jesper Brøndum Høegh.

Flugtbilisten kørte i en mindre bil, måske en Peugeot 206, og politiet er meget interesseret i meget interesseret i at høre fra vidner eller andre, der kan hjælpe med opklaringen. Bilen har formentlig skader på fronten.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

Den værnepligtige stammede fra Grønland. De pårørende er underettet.

Interview med Jesper Brøndum Høegh.