Flere vil være landmandsstudent

Kombinationen af erhvervsuddannelse og gymnasium trækker i de unge - ikke mindst på landbrugsskolerne.

Konkurser og krise i landbruget skræmmer ikke de unge væk fra erhvervet - tværtimod. Eleverne strømmer til landbrugsskolerne, og især den nye uddannelse til landmandsstudent er populær. Igen i år er der kommet flere ansøgere end året før.

Ikke mindst skyldes nyskabelsen EUX, der er en kombination af den almindelige erhvervsfaglige uddannelse og så en række gymnasiefag, hvor de unge både bliver landmand og student på samme tid.

Landbrugsskolen i Viborg har i år fået 37 ansøgere til uddannelsen som landmandsstudent. Det er 12 flere end sidste år. Og næsten en tredjedel af skolens elever går nu på EUX.

- Første marts der var der 290 elever på skolen på én gang. Det er faktisk sådan, at vi har dem indkvarteret på gymnastik og idrætshøjskole og på hotellet for, at vi kan være her, siger Lars Møgelbjerg Andersen, der er forstander på Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg. 

Strømmen af nye elever betyder, at skolen har sat gang i et større millionbyggeri med blandt andet 70 nye elevværelser, flere klasselokaler og ny idrætshal. 

Sidste år søgte godt 3000 unge ind på en EUX-uddannelse, hvilket er en fordobling i forhold til året før.

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.