Flere tricktyverier i weekenden: - Vi oplever en tendens lige nu

Tre tricktyverier får nu politiet i Viborg til at advare borgere om at være forsigtige med at lukke fremmede ind i deres hjem.

Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Politiet i Viborg har haft travlt med at opklare tricktyverier i Viborg og omegn i weekenden.

Læs også Tricktyve er på spil i Viborg

Her har flere episoder udspillet sig, og det er faktisk et problem, Viborg Politi har fået mange henvendelser omkring på det seneste.

- Vi ser det utrolig meget lige i tiden, forklarer Henrik Hansen fra lokalpolitiet i Viborg.

- Vi oplever en tendens lige nu. Vi kan kun opfordre borgere til at bruge sin sunde skepsis. Selvfølgelig skal man altid tro på det bedste i folk, men det er også godt at være på vagt, lyder det.

Weekendens tre tricktyverier omkring Viborg

  • Fredag eftermiddag, Klejtrup nord for Viborg: En ældre kvinde bliver narret af en mand og en kvinde med anden etnisk baggrund. Kvinden bliver tilbudt massage, og de to gerningsmænd stjæler to guldarmbånd, en guldhalskæde, en guldring og et hundrede år gammelt sølvur ved at aflede hendes opmærksomhed.
  • Lørdag eftermiddag, Rugvænget i Viborg: En 66-årig kvinde i kørestol bliver snydt af en kvinde, der udgiver sig for at være fra nødhjælpen. Den 66-årige kvinde har fortalt politiet, at tricktyven talte tysk. De talte sammen i 10 minutter i kvindens stue, og imens stjal en medgerningsmand 3.300 kroner i kontanter og hendes pas.
  • Lørdag eftermiddag, Klosterhaven i Viborg: To kvinder ringer på hos en 94-årig kvinde. De står begge med en tom vandflaske og spørger, om de må fylde dem op. Kvinden afviser dem i døren med et nej. Politiet formoder, at det var tricktyve, som forsøgte at komme ind i den 94-åriges hus.

Tricktyve er ikke voldelige – men de stjæler

Politiet i Viborg advarer derfor borgere mod fremmede, som pludselig står ude foran døren og udgiver sig for at være personer de ikke nødvendigvis er.

Samtidig understreger Henrik Hansen, at tricktyvene sjældent er voldelige.

- Det er ikke personer, som udøver vold. På den måde er det ikke et røveri. De afleder opmærksomheden på deres ofre og opererer typisk i par.

- Vi ser også ofte, at de går efter ældre mennesker. Det er ikke fordi, man skal frygte for sit liv eller noget, men det er selvfølgelig altid ubehageligt at få ubudne gæster, siger Henrik Hansen.

Politiet kan ikke udelukke, at det er de samme tricktyve, som har været på spil i weekenden.

Læs også Offer for tricktyveri: - Sagde de var fra hjemmeplejen