Flere havde vejrtrækningsbesvær: Politiet har mistanke om, at peberspray var skyld i falsk gasalarm

Politiet og beredskab rykkede mandag aften talstærkt ud til et kollegie i Viborg. Alarmen kunne heldigvis hurtigt afblæses.

Myndighederne tog ingen chancer, da der mandag aften blev slået alarm fra kollegiet på Stadion Allé i Viborg.

Klokken 18.32 ringede en af beboerne selv 112, da vedkommende pludselig følte sig utilpas og havde problemer med at trække vejret. 

Det kunne tyde på et udslip af for eksempel gas, og politi og beredskab rykkede med det samme talstærkt ud. Politikommissær Jesper Brøndum fra lokalpolitiet i Viborg fortæller, at der ud over brandvæsnet blev sendt tre politibiler og en ambulance til kollegiet.

Brandvæsnet undersøgte bygningen med røgdykkere uden at kunne konstatere noget unormalt. Der var altså ikke tale om et udslip, og alarmen kunne derfor afblæses. 

Men der var tydeligvis noget, der havde generet flere af beboerne. Mens beredskabet arbejdet på stedet, kom fem til seks af beboerne og klagede over vejrtrækningsbesvær.

Spørgsmålet var så, hvad det skyldtes.

- Patruljen meddelte, at man kunne fornemme en lugt af noget, der mindede om peberspray. Vores teori er derfor, at en person har affyret en peberspray inde i bygningen. Vi ved, at den slags kan sprede sig meget hurtigt, siger Jesper Brøndum.

Peberspray har tidligere været ulovlige i Danmark, men en lovændring betød i 2019, at det nu er lovligt for personer over 18 år at købe og opbevare peberspray i eget hjem. 

politi.dk kan man blandt andet læse, at peberspray kun må bruges til selvforsvar, og at betingelserne for lovligt nødværge skal være opfyldt.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.