Flere lærere skal fyres

Viborg Kommune sætter på mandag navn på omkring 35 lærere, der skal fyres. Det sker for at skabe balance i budgettet, lyder forklaringen.

Op mod 600 lærere i Viborg Kommune ventes i eftermiddag at deltage i et orienterende møde i Viborg Stadionhal.

Her skal udvalgsformand Karin Gaardsted, Soc. Dem., og skoledirektør Hans Henrik Gaardsøe gøre rede for, hvorfor det bliver nødvendigt, at afskedige omkring 35 lærere og nedlægge i alt 82 stillinger.

Besparelse og underskud

Årsagen skal findes i en besluttet besparelse på 20 mio. kr. ud af det samlede kommunale budget på ialt 180 mio. kr., som skolerne skal stå for. Derudover vil politikerne have rettet op på underskud på skolernes budgetter på 55 mio. kr. Pengene findes blandt andet ved, at hver lærer skal undervise 1-2 timer mere om ugen, og samlet set betyder det, at der forsvinder 82 stillinger.

- Det er en stor økonomisk udfordring som desværre kommer til at berøre vore medarbejdere og skoler, men det er vigtigt at budgettet igen kommer i balance, siger Karin Gaardsted, Soc. Dem., i en pressemeddelelse.

150 stillinger på to år

Sidste år nedlagde kommunen 70 stillinger og med de varslede 82 stillinger som forsvinder i 2011 har Viborg Kommune på to år nedlagt over 150 lærerstillinger på kommunens skoler.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.