Flere kvinder skal have luft under vingerne

Der er langt mellem de kvindelige svæveflyvere, men det vil Dansk Svæveflyver Union have lavet om på.

Kvinder kan svæveflyve lige så godt som mænd, men af en eller anden grund holder de sig fra det.

For at få flere kvinder til at kaste sig over sporten, inviterede Dansk Svæveflyver Union i dag kvinderne indenfor for at give dem en prøvetur med luft under vingerne.

To kvinder ud af 25 medlemmer

Hos Viborg Svæveflyveklub fandt 22 kvinder vej til dagens arrangement.

- Tiden må vise, om det er noget, der fanger mig. Det er egentlig bare for at mærke det og få oplevelsen af det, siger Gitte Biller fra Bjerringbro, der var blandt dagens kvindelige prøvepiloter.

Viborg Svæveflyveklub har 25 aktive medlemmer, men kun to af dem er kvinder. Den skævvridning vil Dansk Svæveflyver Union gerne have lavet om på.

- Vi synes, der er alt for få kvinder inden for sporten, og vi tror egentlig bare, de ikke ved, hvor nemt det er at blive medlem af en svæveflyverklub, siger Anne Charlotte Kavin, der er medlem af Viborg Svæveflyveklub.

Et initiativ, som i hvert fald Gitte Biller synes godt om.

- Jeg synes, det er en supergod idé at få nogle flere kvinder ind i sporten. Det er jo det, der gør, at vi er kommet, siger hun.

Måske et nyt medlem

Efter en svævetur over Viborg lander det lille, motorløse fly med Gitte Biller i cockpittet igen sikkert på jorden. Og for hende er det ikke utænkeligt, at der måske bliver flere ture.

- Det var simpelthen supersjovt! Vi sad faktisk deroppe og talte om, at jeg måske skulle blive medlem, men vi må se. Det er ikke sikkert, det er sidste gang for mig, siger hun.

På landsplan er omkring 1.200 med i en svæveflyveklub. Hver 10. er en kvinde.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.