Flere Kolding-fans sigtet efter kamp mod Viborg FF

Weekendens kamp mellem Viborg FF og Kolding IF på Viborg Stadion endte med ni sigtelser til udebaneholdets fans.

Lørdag spillede Viborg FF hjemme mod Kolding IF i landets næstbedste fodboldrække. 

Undervejs i kampen registrerede sikkerhedspersonalet på stadion, at der blev tændt fyrværkeri, formentlig romerlys, blandt Kolding IFs fans.

Det er ulovligt at bruge i forbindelse med fodboldkampe, men i stedet for at gribe ind med det samme, kontaktede personalet politiet. 

- Vi var ikke selv tilstede dernede med en indsats til selve kampen, men vi bliver kontaktet af sikkerhedschefen for Viborg Stadion, fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Viborg, Peter Justesen. 

- For ikke at opildne alt for meget vælger man, at der først efter kampen skal rettes henvendelse til personerne, der har affyret fyrværkeri. 

Tumult resulterede i flere bøder

Da kampen blev fløjtet af, havde seks betjente derfor taget opstilling udenfor stadion - klar til i ro og mag at udstede bøder for overtrædelse af fyrværkeriloven. Den var Kolding-fansene dog ikke med på.

- Da man retter henvendelse til de pågældende, opstår der noget tumult. De føler sig forurettet, fortæller Peter Justesen.

Betjentene fik hurtigt styr på ballademagerne, men i stedet for kun at sigte to personer for brud på fyrværkeriloven, blev syv sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, ligesom en enkelt blev sigtet for at bryde maskeringsforbuddet. 

Alle overtrædelser resulterede i bøder til de pågældende fans, der efterfølgende forlod stadion uden problemer.

Efter en god sæsonstart har det været op ad bakke for Viborg og FF og den nye træner Jacob Neestrup, der ikke har ført holdet til sejr de seneste tre kampe. Så i dagens kamp mod en af sæsonens overraskelser fra Kolding IF, der var det ekstra vigtigt med en sejr for at beholde førstepladsen

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.