Flere børn skal på cyklen

Færre og færre børn tager cyklen til skole. Nu vil Cyklistforbundet vende tendensen, og med på ideen er Frederiks Skole.

Børn skal i højere grad komme i skole på jernhesten i stedet for mor og fars bil, da det er vigtigt for børnenes trivsel. I 90'erne cyklede syv ud af 10 børn i skole, mens det nu kun er halvdelen af børnene, der tager cyklen. På Frederiks Skole ved Viborg er billedet det samme. Her får børnene ofte et lift af forældrene.

Derfor sætter Cyklistforbundet i september fokus på vigtigheden af, at børn cykler. En morgen, der starter med en tur i sadlen, har nemlig stor betydning for børnene.

- I forhold til indlæringen i skolen er det bevist, at morgenmotion forbedrer koncentrationen op til fire timer, og det er jo værd at tage med. Selvfølgelig er der en grænse for, hvornår man kan sende dem selv afsted på cykel, men børn helt ned til sparkecykelalderen, kan cykle til og fra skole, hvis forældre er med, så det er jo det her med, hvornår, man kommer i gang med at introduere dem til cyklingen.  Hvis de bliver sikre i trafikken,  er det selvfølgelig op til forældrene at afgøre, hvornår de tør at sende deres poder ud i trafikken, siger Merethe Jelsbak Raundahl, sundheds- og forebyggelseskonsulent, Viborg Kommune.

På skolen i Frederiks er de med i cykel-projektet. Her vil de have, at børn på alle klassetrin skal cykle noget mere.

- I den her uge har vi gjort det, at vi har cykelstaffetter, som børnene har arrangeret. På den måde håber vi jo på, at det animerer til, at de cykler mere. Derudover har forældrene fået foldere med hjem. Vi vil rigtig gerne have, at de cykler i skole, siger Connie Stentebjerg, lærer, Frederiks Skole.

I alt deltager godt 20.000 midt- og vestjyske elever i cykelkampagnen.

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.