Flere børn er stukket af

En femårig dreng slap mirakuløst uden alvorlige kvæstelser, da han i går forsvandt fra sin børnehave og blev påkørt af en bil. Men sikkerheden bliver ikke skærpet, lyder det.

Tirsdag kravlede en femårig dreng over et hegn i Dalens Daginstitutioner i Viborg. Kort efter blev han ramt af en bil på Koldingvej, som ligger 200 meter fra børnehaven. Dagtilbudschefen i Viborg Kommune beklager i dag, at det kunne ske.

- Jamen, det er jeg selvfølgelig dybt berørt af og meget ulykkelig over, siger Finn Terkelsen.

Episoden i går er ikke enkeltstående. Heidi Christiansens 4-årige søn Lucca kravlede i sidste uge sammen med to andre drenge over præcis samme hegn. Det opdagede børnehaven først, da Heidi Christiansen kom for at hente ham - og han ikke var der.

- Jeg synes, der er meget få voksne til rigtig mange børn, og det er en kæmpe legeplads, der er der. De kan gå ned i skoven, og de kan bare kravle over hegnet, fortæller hun.

Efter ulykken i går har Viborg Kommune indskærpet, at alle institutioner skal gennemgå deres sikkerhedsprocedurer.

Ikke feriens skyld

Der var seks pædagoger på legepladsen i går til cirka 40 børn. Finn Terkelsen slår fast, at bemandingen ikke var mindre på grund af ferie.

- Altså vi har hegn nogle steder, der er to meter høje. Det kan også lade sig gøre at komme over dem. Vi har børnehaver, der slet ikke har hegn omkring, og hvor der ikke er børn, der går ud, så hegnet er i og for sig bare en markering af, hvor man kan gå til. Der er jo ingen sikkerhed for, at børnene ikke hopper over, siger han.

Så I kommer ikke til at ændre på de fysiske rammer omkring børnehaverne i Viborg Kommune?

- Nej, det gør vi ikke, for hvis der var et hegn, som børn ikke hopper over, så ville vi selvfølgelig bruge det, men det har vi ingen beviser for, siger han.

Men er sikkerheden god nok i børnehaverne i Viborg Kommune?

- Det har jeg jo svært ved at svare ja til oven på den situation, vi har haft, og derfor skal vi selvfølgelig gennemgå procedurerne. Vi har rigtig mange børn i pasning i hver eneste dag, og vores fornemmeste opgavet er jo, at forældrene skal kunne aflevere dem trygt, så det skal vi sørge for, at de kan.