Fjernvarmekunder hyrer advokat

Foreningen for utilfredse fjernvarmekunder i Viborg er oppe på 1400 medlemmer. En advokat skal nu hjælpe dem med at få erstatning.

De utilfredse fjernvarmekunder i Viborg har nu hyret en advokat, der skal hjælpe dem med at få erstatning for den store millionregning, de kan se frem til ovenpå det skandaleramte geotermi-projekt i Kvols.

- Siden vort store informationsmøde i Tinghallerne er medlemmerne fortsat med at strømme til, og vi har nu penge nok til at sætte advokaten i gang, siger formanden for Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen, Flemming Præstegaard, i en pressemeddelelse.

Møde i Energitilsynet

Foreningen er nu oppe på 1400 medlemmer. De ved endnu ikke, hvor stor en del af regningen på 165 millioner, der bliver lagt over på forbrugerne. Det vil formentlig blive afgjort på et møde i Energitilsynet den 24. juni.

- Men vi er forberedte på, at tilsynet vil tillade, at en meget stor del af regningen på de 165 millioner kroner må lægges på varmeregningen, så advokat Henrik Puggard kan ligeså godt tage fat på arbejdet, siger Flemming Præstegaard.

Formålet med boringen i Kvols var at udnytte den geotermiske varme i undergrunden, men efter en periode med store tekniske problemer besluttede byrådet i Viborg i juni 2012 at sætte en stopper for projektet.