Fjernvarmekunder får penge tilbage

Vi har ikke tændt så meget for radiatorerne i år på grund af den milde vinter. Derfor betaler 9 ud af 10 fjernvarmeselskaber nu penge tilbage forbrugerne.

Vi har ikke tændt så meget for radiatorerne i år på grund af den milde vinter, og derfor betaler 9 ud af 10 fjernvarmeselskaber nu penge tilbage til forbrugerne. Et af de steder hvor forbrugerne kan se frem til en ekstra sum penge er i Rødkærsbro. Her betaler de i år 3,5 millioner kroner tilbage til forbrugerne, hvilket er det bedste resultat i værkets 50 årige historie

- Det er fordi, vi har en go gaspris og har været gode til at lære vores forbrugere, hvordan de skal bruge deres anlæg. Og så har den milde vinter også haft stor betydning, siger Vagn Rasmussen, der er driftsleder ved Rødkærsbro Fjernvarmeværk.

I gennemsnit 5000 kroner tilbage

Normal producerer Fjernvarmeværket i Rødkærsbro 15.000 megawatt-timer om året, men den milde vinter har gjort, at værket i år kun har produceret 12.000 megawatt-timer. Det gør, at de knap 600 forbrugere i gennemsnit får 5000 kroner tilbage til 1. august. Men det er ikke kun i Rødkærsbro, de har skruet ned for varmen.

- Det er noget, vi ser over hele landet. Det skyldes selvfølgelig, at vi har en meget mild vinter, som gør, at der er kommet mange flere penge i kassen, end man har brugt. Og så skyldes det også, at regeringen har sat nogle afgifter ned, siger John Tang, der er chefkonsulent ved Dansk Fjernvarme.

Fjernvarmeselskabernes årsregnskab løber fra den 1. juni til den 21. maj.

Se et indslag om fjernvarmeselskaberne og den milde vinter:

Vi har ikke tændt så meget for radiatorerne i år på grund af den milde vinter. Derfor betaler 9 ud af 10 varmeselskaber nu penge tilbage forbrugerne.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.