Fjernvarmekassen tom i Viborg

Det skandaleramte geotermiprojekt i Kvols er skyld i, at Viborg Fjernvarme er i akut pengemangel, og kunderne derfor skal betale varmeregningen før tid.

Den første regning for det skandaleramte geotermiprojekt i Kvols rammer nu forbrugerne i Viborg. På grund af miseren, er Viborg Fjernvarme havnet i så store økonomiske problemer, at selskabet har været nødt til at sende varmeregninger ud til tusindvis af kunder - og det, vel at mærke, fire måneder før tid.

Den aconto-rate, som forbrugerne efter planen skulle have betalt i november, kræver Viborg Fjernvarme nu i stedet betalt allerede i juli.

Viborg Fjernvarme har i en meddelelse til selskabets kunder fortalt, at man har brug for likviditet i andet halvår af 2013, og at man derfor har besluttet at fremrykket årets sidste accontorate.

- Vi har ikke andre muligheder end at bede kunderne om hjælp. Vi er i en situation, hvor vi har mistet vores kassekredit, fordi vores bank er nevøs for, at gælden på 162 mio. kr. fra Kvols falder tilbage på os, siger Viborg Fjernvarmes direktør, Morten Abildgaard.

Energitilsynet har i følge direktøren godkendt, at accontoraten rykkes frem - blot det sker med mindst tre måneders varsel.

Viborg Fjernvarmes forbruger skal nu betale deres a conto-rate for novmber fire måneder for tidligt

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.