Fire ud af fem Viborg-øl bliver lavet i Thy: I stedet skal 500.000 liter øl brygges i domkirkebyen

Indtil nu er langt det meste øl fra Viborg Bryghus blevet brygget hos kollegaerne fra Thisted Bryghus. Men nu skal et nybygget anlæg få hele ølproduktionen hjem til Viborg.

Ambitionerne er store hos Viborg Bryghus. I 16 år har domkirkebyen haft det nuværende bryggeri, og nu er opbakningen til bryghuset så stor, at der er brug for en udvidelse.

- Det seneste halvandet år har vi oplevet, at vi har solgt rigtig meget mere øl, end vi nogensinde har gjort, så nu har vi behov for at kunne lave noget Viborg-øl i Viborg, siger Kasper Nielsen, der er direktør for Viborg Bryghus.

Indtil nu er 80 procent af bryghusets øl blevet produceret hos Thisted Bryghus, da de ikke selv har haft kapaciteten til brygningen. Men det skal altså laves om nu.

Tidligere holdt Viborg Biler til her på Lundvej 60 i Viborg, men nu skal lokalerne danne rammerne og byens bryghus.
Tidligere holdt Viborg Biler til her på Lundvej 60 i Viborg, men nu skal lokalerne danne rammerne og byens bryghus.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Viborg Bryghus har investeret i en gammel bilforretning, der skal laves om og godkendes til fødevareproduktion. Et projekt, der skal findes omkring 10 millioner kroner til, før det kan realiseres.

- Det bliver ikke en smal sag, og det kræver en masse fodarbejde, men jeg er 100 procent sikker på, at det kan lade sig gøre. Vi er en folkeejet virksomhed, og vi lever rigtig godt af den lokale opbakning, og det satser vi på at kunne blive ved med, siger direktøren.

Indtil nu er der mere end 6.000 anpartsejere og flere fra det lokale erhvervsliv, der bakker op om udvidelsen. 

Ambitionen er at fordoble produktionen til 500.000 liter øl om året i løbet af de næste fem år.

Øl i Viborg
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST