Fik livet tilbage med en ny nyre

Det er vigtigt at flere danskere tager stilling til organdonation mener 41-årig kvinde fra Tjele

Der dør i gennemsnit flere end to danskere hver måned, mens de venter på et nyt organ. Måske fordi kun et fåtal af os voksne danskere har taget stilling til, hvad der skal ske med vores organer, når vi dør. 

41-årige Mette Asmussen fra Øby ved Tjele er evig taknemmelig for, at netop hendes donor fik det gjort. Hun lider af en kronisk nyresygdom, og fik for to uger siden indopereret en ny nyre fra en afdød donor.

- Det er uvirkeligt. Jeg kan jo ikke sige tak! Den mand eller kvinde der har doneret sin nyre til mig, er her jo ikke mere, siger Mette Asmussen.

I følge tal fra Sundhedsstyrelsen har 3,6 millioner voksne danskere ikke registreret deres holdning til organdonation. Den 41-årige kvinde er klar over hun har været heldig og fået sin nyre i tide

 - Mit liv har nu ændret sig fuldstændig. Maden smager anderledes. Jeg kan pludselig overskue en hel masse ting og jeg nærmest hopper rundt i hverdagen.

Mette Asmussen havde ikke tænkt tanken, at hun kunne dø af sin sygdom. Men det kunne jeg jo faktisk, siger hun eftertænksomt. Derfor håber hun, at hun ved at fortælle sin historie kan inspirere flere til at tage stilling til organdonation.

- Jeg vil bare gerne have at folk de melder sig, tænker over det og får snakket igennem derhjemme. Selvfølgelig skal vi tage stilling. Det skal vi bare gøre, konstaterer hun.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sundhed.