Fhv. K-minister: Lars Løkke har overvurderet sin styrke

Lars Løkke Rasmussen har overvurderet sin egen styrke, og Eva Kjer Hansens afgang udstiller regeringen ifølge en politisk kommentator.

- Lars Løkke Rasmussen har overvurderet sin egen styrke og har i den grad undervurderet Søren Papes.

Det siger Knud Erik Kirkegaard, der er forhenværende minister og folketingsmedlem for Konservative, til TV MIDTVEST.

- Os, der kender Søren, og har set, hvad han kan udrette i kommunalpolitik, er ikke overraskede, men sagen her har været en øjenåbner for mange andre, siger Knud Erik Kirkegaard.

Lige nu kommer der mange positive reaktioner på de sociale medier. Men ifølge Knud Erik Kirkegaard er der også nogen, der ikke kan lide det, og der kan givetvis også findes konservative, der synes, det er skruet for højt op.

- Men det generelle billede, er at der er meget stor opbakning fra egne række. Der er rigtig mange konservative, der går meget op i miljø, og de har accepteret, at vi stemmer for landbrugspakken, men de er også meget tilfredse med, at der nu bliver fulgt op med en pakke omkring kvælstofudledningen, siger han.

Kolossalt nederlag for Lars Løkke

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er Eva Kjer Hansens afgang et kolossalt nederlag for Lars Løkke Rasmussen.

Det mindste parti i blå blok er skyld i, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) må forlade sin post i utide. Og netop det faktum understreger, at Venstre-regeringen er svag, mener politisk kommentator Hans Engell.
    
- Det er klart, at selv om Løkkes regering nu overlever og kører videre, og de blå partiledere nu sikkert vil love hinanden et godt samarbejde fremover, så er det her et kolossalt nederlag for Lars Løkke, siger Hans Engell til Ritzau.

Udstiller regeringens svaghed
    
Meldingen om Eva Kjer Hansens afgang kommer efter flere dages nervekrig mellem De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
    
Tirsdag udtrykte De Konservative mistillid til Eva Kjer Hansen i sagen om den omstridte landbrugspakke, mens Lars Løkke vedholdende bakkede op om sin minister.
    
- Det er et meget stort nederlag, fordi det mindste parti i blå blok med seks mandater har tvunget de 84 til at fyre en minister. Hun har nok selv meddelt, at hun går, men det er sket efter, at hun har fået besked på det af Løkke. Det udstiller i virkeligheden, hvor svag regeringen er, siger Hans Engell.
    
Sammen med oppositionspartierne kritiserer De Konservative, at Eva Kjer Hansen har "sminket" beregninger af landbrugspakkens konsekvenser for miljøet.
    
Miljø- og fødevareministerens afgang løser regeringens aktuelle krise. Der kommer ikke folketingsvalg, og regeringen kan fortsætte, påpeger Hans Engell.
    
- Men der bliver en pris at betale, for hvis Eva Kjer kan tvinges til at gå af på grund af en sådan sag, der trods alt ikke var større end som så, hvad så til efteråret, når regeringen skal forhandle finanslov, skattereform, kommuneaftale, integrationspolitik og så videre? Der vil Dansk Folkeparti og Liberal Alliance tage sig godt betalt.
    
Meldingen om Eva Kjer Hansens afgang kommer, efter at de borgerlige partier siden torsdag har været samlet i statsministerens embedsbolig, Marienborg, for at forhandle om den omstridte landbrugspakke, som De Konservative trods alt støtter.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.