Festival skal få piger i fodboldstøvlerne

Der skal flere piger i fodboldforeningerne. Derfor har Viborg Idrætsråd og flere samarbejdspartnere stablet en fodboldfestival på benene.

Der er stort overtal af drenge i forhold til piger på landets fodboldbaner. For hver pige er der fire drenge. Men det skal der gøres noget ved i Viborg Kommune.

quoteDrengene vil selv score mål

Freja Hammaer Jönnson, Sødalskolen, Rødding

Her har Viborg Idrætsråd i samarbejde med kommunen, DBU og 14 lokale foreninger startet en fodboldfestival for piger i 0.- 1. og 2. klasse, som skal trække flere piger i fodboldstøvlerne.

- Der er et kæmpe potentiale af piger i den aldersgruppe, der ikke spiller fodbold. Så er det med at lave et tilbud til dem. Så håber vi på, at der kommer så mange piger ud i foreningerne, så vi kan lave rene pigehold, så pigerne kan hygge sig og træne sammen med deres veninder, siger Maiken Nyberg Nielsen, projektassistent hos Viborg Idrætsråd.

Fodboldfestivalerne, der afholdes mandag til fredag i denne uge i fem byer i Viborg Kommune, får deltagelse af over 600 piger. Alle skoler i kommunen er inviteret.

Drengene gider ikke at aflevere bolden

I Løvel, der er fodboldfestivalens første stop mandag, er de fremmødte piger ikke i tvivl om, hvorfor det er en god idé at få spilletid uden drenge indblandet.

- Så får man meget lettere bolden, fordi drengene vil selv score mål, siger Freja Hammaer Jönnson fra Sødalskolen i Rødding. Det er noget, Lea Korsgaard Kloster fra samme skole er enig i.

- Ja, de vil kun skyde til drengene, siger hun.

Landsholdet trækker

I Viborg har de en tiltrækningsfaktor, som ingen anden by har i forhold til pigefodbold i landet. Danmarks kvindelandshold spiller nemlig hjemmebanekampene i byen.

At spillere som Pernille Harder og Nadia Nadim indtager byen er ikke gået hen ubemærket hen.

- Vi har oplevet en øget interesse. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at vi er så heldige, at kvindelandsholdet har hjemmebane i Viborg og kommer og spiller kampe her til efteråret, siger Maiken Nyberg Nielsen.

Målsætningen for fodboldfestivalerne er at få flere piger til at dyrke fodbold i foreninger.

Foruden Løvel besøger fodboldfestivalen Bjerringbro tirsdag, Frederiks onsdag, Stoholm torsdag og Viborg fredag.

SE OGSÅ: Der er for få pigefodboldspillere, så de yngste bliver ofte tvunget til at spille med drengeholdet. Det forsøger de at gøre noget ved i Viborg Kommune.
Foto: Lasse Hagelund Uttrup

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.