Fem duer på 45 minutter: - Nogen skal jo gøre det

Skadedyrsbekæmper Preben Asp skyder netop nu adskillige duer fra tagene i Viborg midtby.

Duerne er en stor plage ved erhvervslejemål og lejligheder på Vesterbrogade i centrum af Viborg. Derfor har udlejeren af ejendommen bedt sakdedyrsbekæmper med jagttegn Preben Asp tage affære.

quoteHvis man selv har boet med en altan, hvor der er ti centimeter dueekskrementer på, så har man måske en anden holdning.

Preben Asp, områdeleder, Rentokil

-Det sviner virkelig meget, så der er ikke noget at sige til, at folk er træt af det. Siger Preben Asp, der er områdeleder ved Rentokil, der er et skadedyrsbekæmpelsesfirma.

Tage og altaner i området bliver skidt til af duer, der lægger vejen forbi og ønsker at bygge rede. Derfor er der sat net og hegn, men det er ikke altid, at duerne forstår den hentydning. Derfor er skadedyrsbekæmperen også hyret til at lægge vejen forbi et par gange om ugen.

Preben Asp skyder duerne med et luftgevær. Duer er ikke omfattet af jagtloven.
Preben Asp skyder duerne med et luftgevær. Duer er ikke omfattet af jagtloven.
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Og der er masser af arbejde for bekæmperen. Preben Asp skød fem duer på de 45 minutter, TV MIDTVEST var forbi. Ofte bliver det til otte til ti duer på en time, inden han kører videre. Så kan han finde på at vende tilbage senere på dagen. 

- Nogen skal jo gøre det, konstaterer han.

TV MIDTVEST var med, da Preben Asp var på pløkketur:

 

Ti centimeter duelort

Han møder tit mennesker på gaden, der ikke synes, at det han laver er i orden. Derfor prøver han at komme afsted så tidligt som muligt, så han ikke møder så mange mennesker.

- Hvis man selv har boet med en altan, hvor der er ti centimeter dueekskrementer på, så har man måske en anden holdning.

Skadedyrsbekæmperne er nødt til at informere vagtcentralen om, at de går og skyder.

- Så man ikke lige pludselig bliver tacklet af indsatsstyrken, griner Preben Asp.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.