Fem års planlægning kulminerer: Viborg er vært ved VM i mountainbike

250 elitedeltagere fra hele verden er den næste uges tid samlet til VM i mountainbike-orientering i Viborg.

I dag gik starten til verdensmesterskaberne i mountainbike-orientering, som for første gang afholdes på dansk grund.

Første disciplin var sprint med start i Viborg midtby. Det betød spærrede gader fra morgenstunden og sved på panden for både ryttere og stævneledelsen.

- Jeg er da lidt nervøs. Det er et vigtigt event, og vi har brugt fem år på at planlægge det, siger arrangør Jørn Svensen.

I løbet af den næste uge skal 450 ryttere fra hele verden konkurrere i fem forskellige discipliner, så det er en stor begivenhed, der er kommet til Viborg.

- Det har været en lang proces at få VM hertil, så vi er selvfølgelig stolte over, at det nu er her. Det betyder noget, at hele verden kommer til Viborg, så det er vigtigt, at det går godt, siger Jørn Svensen.

Sprint i midtbyen

I dag var det sprinterne, der blev sendt afsted på den op til 10 kilometer lange rute gennem Viborg midtby. Rytterne skulle her forbi 23 poster på en rute, som de ikke kender på forhånd. 

Blandt dagens ryttere var den forsvarende verdensmester i massestart, danske Camilla Søgaard. 

- Jeg har aldrig rigtig været i Viborg by, så jeg kender den ikke som andre skove, hvor vi tidligere har været. Så det er jo helt nyt, og man skal være opmærksom på den gamle bydel med snørklede passager. Men det er meget specielt og super fedt, siger hun.

Efter godt fire timer kunne stævneleder Jørn Svensen gøre status på en vellykket første dag til VM.

- Det er gået godt i dag, og det er dejligt. Det er vigtigt, at det kører godt, og det giver rytterne en fornemmelse af, at vi har styr på tingene. Det er vigtigt, at vi har den fortrolighed, siger Jørn Svensen.

Verdensmesterskaberne i Viborg fortsætter til og med lørdag. De resterende ruter køres i omkringliggende plantager. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.