Fejl i fogedretten: Henning modtog en andens personlige post

Henning Skytte modtog i går en indkaldelse til fogedretten i sin e-Boks. Problemet er bare, at brevet skulle have været sendt til en anden.

Virksomhedsejer Henning Skytte fra Viborg blev noget forundret, da han i aftes fik en sms med besked om, at han havde modtaget et brev fra Retten i Viborg i sin e-Boks. Forundringen blev kun større, da han klikkede ind og fik læst sig igennem brevet, hvor der stod noget om en gæld til Santander Bank - en bank som Henning Skytte slet ikke er kunde i. Til sidst kiggede han op i hjørnet af brevet og kunne konstatere, at det skulle have været sendt til en kvinde i Spøttrup.

- Det er jo helt rablende vanvittigt! Det er meget fortrolige oplysninger, som jeg har fået sendt, siger Henning Skytte til TV MIDTVEST.

quoteDet er jo helt rablende vanvittigt!

Henning Skytte, Viborg

Brevet indeholder en indkaldelse til fogedretten med baggrund i bankgælden, og det gør kun sagen værre. Hvis du udbliver fra et møde i fogedretten, får kreditor mulighed for at få dig politifremstillet.

- Personen kan jo risikere at blive straffet for en fejl af retten, siger Henning Skytte.

Det er ikke første gang, der er problemer med, at fortrolige breve ender hos de forkerte modtagere. I 2015 sendte Retten i Holstebro flere gange breve med personfølsomme oplysninger ud til de forkerte. En person fik eksempelvis en kuvert fra retten med det rette navn på, men indholdet omhandlede en helt anden person og en anden sag.

Dengang lød forklaringen fra Retten i Holstebro, at der var tale om menneskelige fejl, og i sagen om Henning Skyttes indkaldelse til fogedretten er forklaringen nu en lignende. 

- Det er en meget beklagelig fejl, der er sket her ved Retten i Viborg. Det burde aldrig ske, men det handler også om ressourcer. Vores digitale verden er ikke så digital som nogle måske tror, og vi har mange manuelle ekspeditioner, vi skal igennem, når noget skal ud til e-Boks. Og der kan der ske menneskelige fejl - og det er det, der er sket i den sag her. Vi gør alt hvad vi kan, for at undgå det, men at tro, det ikke sker igen, vil være naivt, siger Laila Nitschke, der er retspræsident ved Retten i Viborg. 

Forklaringen fra retten er dog ikke nok til at stoppe Henning Skyttes bekymringer.

- Jeg spekulerer jo også på, om andre har fået noget af min post. Der er mange fortrolige oplysninger på e-Boks, som jeg ikke vil have, andre skal se. Selvfølgelig kan der ske fejl, men jeg synes, man burde dobbelttjekke, når det er sådan nogle oplysninger her, der sendes ud, siger han.