Fastforbindelse over Kattegat

Den største erhvervsvirksomhed her i landsdelen, Grundfos i Bjerringbro, går nu aktivt ind i kampen for en fastforbindelse over Kattegat. Pumpekoncernen inviterede i eftermiddag til stor konference.

Ideen er at lave en fast forbindelse - en bro eller tunnel - over Kattegat. Den skal gå syd fra Århus over Samsø til Sjælland omkring Kalundborg og bestå af en firesporet motorvej og en jernbaneforbindelse.

Prisen for selve broforbindelsen er 80 milliarder. Derudover kommer der 20 milliarder til et landanlæg. Så der var altså mange store tal at forholde sig til for de indbudte erhvervsfolk og politikere. Og et af de vigtigste budskaber fra dagens konference var, at det haster med at få taget en beslutning.

Region Midtjylland arbejder for

Lige siden foråret 2007 har Region Midtjylland kæmpet for, at få Folketinget til at vedtage at etablere en fastforbindelse over Kattegat. Derfor har regionen sammen med Århus Kommune stiftet et sekretariat, som skal synliggøre, udbrede og videreudvikle visionen om et nyt sammenhængende Danmark.

Den tidligere trafik- og miljøminister Jens Kampmann er formand for Kattegatkomitéen, som sekretariatet kaldes.

Du kan læse mere om arbejdet på www.metropol-danmark.dk

Se hvor forbindelsen skal gå her:


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.