Farligt fodgængerfelt i Viborg er en sort plet på kommunens vejkort

Et alvorligt uheld tirsdag har kastet nyt lys på en fodgængerovergang ved sygehuset i Viborg. Men det er ikke første gang, der sker uheld på stedet, så flere beboere i området er utrygge.

Sys og Juul Poulsen benytter fodgængerfeltet i nærheden af Viborg Sygehus nærmest hver dag. Men de bryder sig ikke om det.

- Jeg synes, det er rigtig modbydeligt. Jeg vil ikke gå herned alene, jeg vil gerne have, at vi følges ad, for så er der da i hvert fald fire øjne til at lægge mærke til trafikken, siger Sys Poulsen.

De bor lige i nærheden af overgangen på den meget trafikerede Lille Sct. Mikkels Gade, og det er den høje fart, der bekymrer dem.

- De kører for alt for stærkt. Undtagen når der er kø, så de ikke kan gøre det, siger Juul Poulsen.

Tirsdag blev en kvinde på 81 ramt af en bil og indlagt på intensiv, og på fem år er der sket så mange uheld, at stedet er registreret som en såkaldt sort plet på kommunens vejkort.

En sort plet er et kryds eller en strækning med særligt mange uheld.

Kræver nærmere analyse

Viborg Kommune vil undersøge, hvordan overgangen kan gøre mere sikker – måske ved at lave en midterhelle i fodgængerfeltet.

- Det kræver, at vi går ind og analyserer nærmere på det. Det kan være svært at overskue trafikken, når den er så tæt, som den er der, og de skal overskue to vejbaner.

Foreløbig må fodgængerne finde sig i forholdene og sørge for at orientere sig ekstra grundigt, inden de krydser vejen.

- Man skal hele tiden have øjenkontakt med trafikanterne i både den ene og den anden retning. Og det er svært, når man går alene.

Nu bliver det op til politikerne i teknisk udvalg, om der skal ske forandringer ved fodgængerfeltet.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Trafik.