Far og søn dømt for groft hæleri

Litauere dømt for hæleri, efter at de blev afsløret med tyvekoster for 1,6 milllioner kroner.

En far og søn er onsdag blevet stemplet som grove hælere, efter at de i foråret blev afsløret med tyvekoster for cirka 1,6 millioner kroner.

De to litauiske mænd, 49-årige Vytautas Vaitkus og sønnen Deividas på 25, er hver blevet idømt ubetinget fængsel i et år og tre måneder, skriver Ritzau.

Samtidig har retten i Viborg udvist dem, så de har forbud mod at rejse til Danmark i 12 år, oplyser anklager Marie Almskou fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Lastbil proppet med tyvekoster

Da betjente en nat i marts på en vigeplads nær Vamdrup begyndte at kigge nærmere på en lastvogn lastet med biler, blev et hav af tyvekoster afsløret.

Personbilerne på autotransporten var proppet med ting, som var sirligt pakket ned, og der var både stort og småt.

Her lå smykker, ure, sølvtøj og elektronik. Men også cykler, autoudstyr og værktøj af forskellig slags.

I alt har tingene en værdi af 1,6 millioner kroner. En del kan forbindes til 34 tyverier, hvoraf en del er sket i Karup-området.

Men hovedparten af tingene har politiets efterforskere ikke været i stand til at knytte til bestemte indbrud.

Vidste ikke at det var tyvekoster

Faren og sønnen, der kørte autotransporten, har sagt, at de godt vidste besked om de mange ting. Men at de ikke anede, at der var tale om tyvekoster.

Siden afsløringen har de været varetægtsfængslet. Nu overvejer de, om de vil anke dommen til Vestre Landsret.

I flere andre sager er litauiske statsborgere blevet dømt for indbrud og hæleri særligt i Midt- og Vestjylland. Derfor er en litauisk politimand blevet knyttet til den særlige Task Force Vest, som blandt andet efterforsker organiseret indbrudskriminalitet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.