Fansene er klar: Søndag skal Viborg FF kæmpe for byens ære

Søndag kan Viborg få et alvorligt knæk i selvopfattelsen, hvis superligaspillerne i Viborg FF taber til Helsingør fra 1. division. Kampen handler om retten til at spille superliga i næste sæson - ligaen, hvor byen mener, den hører til.

Selvom de stadig har Domkirken, Regionshovedsædet og Landsretten, så vil det gøre ondt på sjælen Viborg, hvis det ikke lykkedes for Viborg FF at beholde sin plads i Superligaen.

Det finder vi ud af, når de skal møde Helsingør fra 1. division. Stemningen i byen er dog god, på trods af at det ikke er gået som håbet for byens fodbolddrenge i de sidste par kampe. Fansene er endda mødt op på træningsbanen for at støtte spillerne til den sidste træning inden kampen.

- Jeg håber, at det giver dem noget ro og en tro på, at hele byen bakker dem op, fortæller officer Kim Christensen, der er en af de fans, der har taget plads langs banen.

Og han er langt fra alene med den idé.

- De skal se, at der er nogen, der brænder for det her og vil det, lige så meget som de selv vil, forklarer ungdomsfodboldstræner Mads Andersen.

Der skal mål til, når Viborg søndag møder Helsingør.
Der skal mål til, når Viborg søndag møder Helsingør.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Vi skal blive

Det er vigtigt for fansene at blive i superligaen. Sidst Viborg FF var ude var sæsonen 2015-2016.

- Der kan ikke sættes ord på, hvor vigtigt, det er, at vi bliver i superligaen. Det er der, vi hører til, og det er der, det er sjovest, siger Mads Andersen.

God stemning dagen før årets vigtigste kamp for Viborg FF.
God stemning dagen før årets vigtigste kamp for Viborg FF.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det er dog ikke kun langs banen, at fansene er klar. En mand, som kender byens DNA, vil for alt i verden også undgå det scenarie, at Viborg FF i næste sæson skal spille 1. division.

- Viborg har bevæget sig op ad de sidste mange år. Vi får en stadig større selvbevidsthed på en masse områder og fodbolden skal med. Det er ikke liv og død, men det er tæt på, siger chefdirektør ved Viborg Folkeblad, Lars Norup.

Kampen fløjtes op klokken 18.