Fanget med pokalen i lufthavnen: - Vi hviler først om otte dage

Der er en uge til Bjørn Bitsch og Ashli Williamson indstiller deres aktive karriere som professionelle dansere. Det blev i weekenden fejret med VM-guld i Showdans.

Ashli Williamson og Bjørn Bitsh fra Karup fik i 2017 rekorden i at have vundet fleste VM-medaljer på et år. Foto: Sofie Kyed, TV MIDTVEST

Verdensmesterskabet i 10-dans bliver på lørdag afholdt i Portugal. Det vidste du formentlig ikke, og måske er du også stadig usikker på, hvorfor det egentlig vedkommer dig.

Vi hviler først om otte dage

Bjørn Bitsch

Det gør det, fordi det bliver sidste gang, at parret fra Karup Bjørn Bitsch og Ashli Williamson kridter danseskoene i en professionel dansekonkurrence. Det sker 17 år og ni VM-guldmedaljer efter, at de første gang satte benene på den internationale dansescene.

Før vi kommer så langt, skal danseparret dog lige have sikret, at de slutter af med manér. I går tog de et stort skridt på vejen, da de vandt VM-guld i showdans i Dresden, og i dag landede parret så i Billund, hvor de blev modtaget af flag og hujende fans.

Læs også Dansepar fra Karup udbygger rekord med niende VM-guld

- Det er helt fantastisk. Vi var så glade for vores dans, og så er det bare jo bare endnu federe, at man så også kommer hjem med resultatet til sidst, fortæller Ashli Williamson.

Parret er dermed de første danskere nogensinde, der kan bryste sig af titlen som verdensmestre i showdans.

- Det er en af dem, vi ikke har. Vi vandt sølv sidste år, og eftersom vi indstiller vores aktive karriere efter sidste weekend, så var det sådan set sidste chance for at vinde guld, fortæller Ashli Williamson med et stort smil på læben.

- Nu skal vi hjem og træne, så vi er 100 procent klar til næste weekend. Vi hviler først om otte dage, siger Bjørn Bitsch.

Når dansekarrieren indstilles, så er planen, at parret fortsætter med at undervise og muligvis være internationale dommere.

09:49

TV MIDTVEST 18. December - 2017: Her fulgte TV MIDTVEST danseparret fra Karup.

Luk video