Familierelateret vold: Fire forsøgte at få kvinde slået ihjel

Tre mænd og en kvinde er sigtet for vold, drabsforsøg, frihedsberøvelse og ulovlig tvang.

Torsdag morgen var der retsmøde i Viborg, hvor fire er på anklagebænken efter de i går, torsdag, blev anholdt, og de er nu alle fire sigtet for forskellige forhold om vold, frihedsberøvelse, ulovlig tvang og drabsforsøg. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Kort efter klokken otte torsdag anholdt politiet tre af de sigtede, en 42-årig mand, en 40-årig kvinde og en 32-årig mand, og senere på dagen en fjerde mand på 31 år. Alle talte arabisk og havde en tolk med sig i retten.

Ifølge Viborg Stifts Folkeblads oplysninger skulle alle fire i går, torsdag morgen omkring klokken syv, have opholdt sig i den 32-åriges lejlighed på Firkløvervej. Her havde han ifølge anklageskriftet tilbageholdt en kvinde siden dagen før. I forbindelse med tilbageholdelsen skulle han have slået hende flere gange med knytnæve i ansigtet, rykket hende i håret og holdt hende fast.

Da de tre andre skulle være kommet til lejligheden torsdag morgen, forsøgte de tilsyneladende at bortføre kvinden med det formål at få hende slået ihjel. De tog hendes pung, telefon og pas, og beordrede hende derefter ned til den 42-åriges bil. Den 42-årige skulle ifølge anklageskriftet have udtalt, at han ville ringe til sin bror, som ville hjælpe med at dræbe hende.

Dermed er den 32-årige sigtet for vold og frihedsberøvelse, mens de alle fire er sigtet for drabsforsøg og ulovlig tvang.

Anklager Maibritt Bitsch Larsen anmodede ved retsmødets begyndelse om varetægtsfængsling af alle fire sigtede. Forsvareren sagde efter oplæsningen af anklageskriftet, at ingen af de fire kunne erkende nogen af forholdene.

Da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, er det endnu ikke muligt at sige, hvem den forurettede kvinde er, hvor gammel hun er, og hvilken forbindelse hun har til de sigtede, men anklageren begrundede sin begæring om dørlukning med, at sagen drejer sig om personfarlig kriminalitet begået i familieforhold.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.