Familie opgiver kampen om enøjet kat: Vi orker ikke mere

Familie sætter punktum i sagen om en enøjet kat. De anker ikke dommen til landsretten, og katten bliver derfor hos dyrlægen.

Sagen om en enøjet kat har nu endegyldigt nået sin ende. Familien Sørensen fra Stoholm har valgt ikke at anke sagen til landsretten. Det skriver skivefolkeblad.dk.
    
- Det har været en hård omgang for hele vores familie, og der er blevet sagt og skrevet meget om os. Nu orker vi ikke mere, vi er slidt op, siger Lonni Sørensen til folkebladet.

quoteDet har været en hård omgang for hele vores familie, og der er blevet sagt og skrevet meget om os. Nu orker vi ikke mere, vi er slidt op.

Lonni Sørensen, tidligere ejer af katten

De var ellers blevet opfordret til at anke dommen af familiens advokat, der var overbevist om, at sagen om katten, som løb hjemmefra i maj 2017 og blev fundet, behandlet og adopteret af dyrlæge Lise Svejgaard i Ravnstrup, kunne få et andet udfald i landsretten.

- Vi overvejede det længe, og jeg tror også, at vi kunne have vundet sagen. Men vi har fået mange kommentarer fra folk, der har været fortørnet over, at vi har brugt rettens ressourcer på en kat. Og nu vil vi ikke beskyldes for også at bruge landsrettens ressourcer ved en ankesag, siger Lonni Sørensen.

Familien trak dyrlægen på Egelund Dyreklinik i retten, fordi de mente, at hun havde deres kat. Ifølge familien var katten løbet hjemmefra og havnede hos dyrlægen, som opererede og behandlede den - blandt andet havde den fået fjernet et øje. Alt i alt har dyrlægen angiveligt brugt, hvad der svarer til 36.000 for at få katten på ret køl igen.

Først ville dyrlægen godt aflevere katten tilbage, hvis familien betalte prisen. Det ændrede sig, fordi familien ifølge dyrlægen ikke kunne tage vare på katten. Samtidig fik hun katten chippet og øremærket, hvilket betød, at ejerskabet formelt set overgik hende.

I slutningen af januar fik parterne rettens ord for, at den skal blive hos dyrlæge Lise Svejgaard, som er glad for, at sagen stopper her. 

- Det er rart for alle, at vi ikke skal gennem en retssag mere. Og jeg er bare glad for, at det hele slutter her, siger Lise Svejgaard til skivefolkeblad.dk.

En kat, der er løbet hjemmefra, er havnet hos en dyrlæge i Ravnstrup. Nu vil hun ikke levere katten tilbage.