Færre fedmeoperationer truer afdelinger

Stadig færre bliver opereret for fedme. Det får nu følger for både Aarhus Universitetshospital og Regionssygehuset i Viborg. Sundhedsstyrelsen er parat til at lukke afdelingen i Viborg, men regionspolitikerne vil samle alle fedme-operationer i Viborg.

Der er langt færre, der bliver opereret for fedme.

Både på Aarhus Universitetshospital og Regionssygehuset i Viborg opererer lægerne færre patienter end de mindst 100 om året, som Sundhedsstyrelsen finder forsvarligt. I Århus er tallet skrumpet fra 134 i 2012 til 90 i 2014, i samme periode er fedme-operationerne i Viborg svundet ind med en tredjedel - fra 91 til nu 55.

Sundhedsstyrelsen er derfor parat til at lukke afdelingen i Viborg. Men regionspolitikerne vil den anden vej og planlægger nu at samle alle regionens fedme-operationer i netop Viborg.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil styrke hospitalet i Viborg. Vi kan se, der er en rigtig god mulighed for at bygge videre på et godt fagligt miljø og skabe en god funktion som også kan være med til at gøre hospitalet robust i fremtiden, siger Anders Kühnau, Soc.dem. og formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland

Det bliver i så fald første gang, regionen fjerner et højt specialiseret område fra Universitetshospitalet og placerer det uden for Aarhus.

For første gang fjerner Region Midtjylland et højt specialiseret område fra Universitetshospitalet i Aarhus.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.