Fængslet hjemmerøver går i 8. klasse

En 62-årig mand var i livsfare, da han blev slået ned i sit hjem. Nu er tre unge fængslet for hjemmerøveri - den yngste går i 8. klasse.

Offeret for et hjemmerøveri i Skals ved Viborg blev slået så voldsomt med en spade, at han var i livsfare. Nu er tre gerningsmænd fængslet i sagen, hvor den ene bare er 15 år gammel og går i 8. klasse.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Anholdelserne skete efter lang tids efterforskning ved en nøje koordineret aktion på forskellige adresser i Viborg. Efterfølgende er tre gerningsmænd fængslet i fire uger og sigtet for hjemmerøveri. Det giver som udgangspunkt minimum fem års fængsel.

- Og det kommer vi nok også over i denne sag, siger politiets anklager Ulrich Panduro.

- Der er tale om et særdeles groft hjemmerøveri. For det første er der den vold, de udøver med spaden, og for det andet er det også skærpende, at de stjæler våben, uddyber han.

Kendelsen om varetægtsfængsling i fire uger kom efter et maratongrundlovsforhør, hvor de sigtede blev afhørt i en time hver. Alle tre valgte at kære afgørelsen til landsretten.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, fordi der formentlig stadig er to gerningsmænd på fri fod.

Særdeles groft

Røveriet blev begået d. 28. maj, og lige siden har politiet holdt kortene tæt ind til kroppen, mens efterforskningen har været i gang.

Ved hjemmerøveriet gik gerningsmændene efter et våbenskab, hvori der var to jagtgeværer og en jagtriffel med tilhørende ammunition. Røverne nåede dog kun lige at bære skabet ud af huset, inden de blev afbrudt af en nabo, som slog alarm.

Forinden var de gået amok på husets 62-årige beboer med en spade, og hans kvæstelser var så voldsomme, at han i længere tid har været indlagt med en hjerneblødning, oplyser politiet.

Manden har stadig mén efter volden. Udover den 15-årige dreng er der tale om to mænd på 20 og 21 år.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.