Fængslet efter vild biljagt i Viborg

En narkopåvirket mand ville i nat ikke stoppe, da politiet bad ham om det - det resulterede i en noget vanvittig biljagt.

En voldsom biljagt i Viborg satte både politi og andres liv i fare natten til torsdag. Det fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

En 39-årig mand ville ikke standse, da politiet bad ham om det, og en biljagt på mere end tyve minutter rundt i Viborg begyndte.

Bragte flere i fare

Jagten begynder på Randersvej. Han kører ud til Bilka, vender og drøner ind mod byen. På Rørsangerstien er han ved at ramme en mand, der lufter sin hund. Ham vil politiet meget gerne høre fra.

I krydset ved Indre Ringvej og Holstebrovej kører den narkopåvirkede mand over for rødt lys med godt 100 km/t og er lige ved at torpedere en anden bil. Føreren vil politiet også gerne have en snak med.

Under jagten forsøger politiet at køre op på siden af manden, men det får bestemt ikke manden til at ryste på rattet. Tværtimod prøver han at køre politiet af vejen, så ordensmagten er ved at ramme en modkørende. Endnu et vidne, politiet meget gerne hører fra.

Pullerter punkterede bil

I centrum af domkirkebyen går det galt for den 39-årige flugtbilist. Da han rammer nogle buspullerter, punkterer bilen. Manden forsøger at flygte til fods, men med en natfrisk betjent i hælene kommer han ikke langt. Han får peberspray og bliver anholdt.

- Det er heldigvis ikke så tit, vi har eftersætninger. Folk stopper normalvis, når politiet beder dem om det, siger Jens Claumarch.

Lang række sigtelser i vente

Torsdag blev manden varetægtsfængslet i fire uger. Han er foreløbigt sigtet for kørsel uden førerret, høj hastighed, narkobesiddelse og vold mod tjenestemand.

Manden er tidligere kendt af politiet for narkobesiddelse og vold.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.