Eva-Marias store dag: Viborg-præst valgt til at holde åbningsgudstjeneste for Folketinget

Præsten fra Sortebrødre Kirke i Viborg, Eva-Maria Schulz, skal tirsdag holde prædiken for landets politikere, når Folketinget åbner efter sommerferien.

Normalt prædiker præsten Eva-Maria Schulz kun foran lokale kirkegængere i Sortebrødre Kirke i Viborg. Men tirsdag bliver det et helt andet slags publikum for den 35-årige præst.

Den 6. oktober holder Eva-Maria Schulz åbningsprædiken for Folketinget, når politikerne vender tilbage fra sommerferie. Det er en tjans, som ikke bliver givet til Gud og hver mand.

- Det føles kæmpestort. Det er jo kun én gang, man får lov til det her, så det er en kæmpestor anerkendelse og en kæmpestor opgave at få, siger den 35-årige fra præst fra Viborg.

Eva-Maria Schulz kommer oprindeligt fra Sydslesvig. Derfor stod det hende også nært at vælge grænser som tema.

- Det er både landegrænser, men også menneskelige grænser, som det kommer til at handle om. Sidste punktum er ikke sat endnu, men det kommer, fortæller præsten.

Anbefalet af politiker

Det er heller uden fine ord med på vejen, at Eva-Maria Schulz er blevet valgt som folketingspræst for en dag. Det lokale folketingsmedlem fra Viborg Jens Rohde (RV) har nemlig anbefalet den viborgensiske præst til kulturministeren.

- Hun er en af de præster, som ikke er bange for at investere sig selv. Hun tager sin egen dagligdag ind i de overvejelser, hun har, og det er på den måde meget vedkommende, siger Jens Rohde.

Gudstjenesten tirsdag bliver transmitteret på Folketingets tv-kanal, og har derfor potentielt mange seere fra hele landet. Den 35-årige præst holder benene på jorden og forsøger at undgå sceneskræk.

- Selvfølgelig er det en anden slags gudstjeneste, men det er også kun mennesker, jeg skal prædike for, så det skal nok gå, fortæller Eva-Maria Schulz.

Gudstjenesten plejer at foregå i Christiansborg Slotskirke, men på grund af coronavirus er den i år flyttet til den større Holmens Kirke.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.