Erstatning for politisk fyring

Daniel Carlsen fra Danskernes Parti får 25.000 kroner efter en fyring, der ifølge Ligebehandlingsnævnet bundede i hans politiske holdninger.

Ligebehandlingsnævnet har tildelt lederen af det højreradikale Danskernes Parti, Daniel Carlsen fra Viborg, en erstatning på 25.000 kroner for uberettiget fyring.

Daniel Carlsen blev den 10. januar 2012 fyret efter få dages praktikophold hos virksomheden PFP i Kjellerup, og han indbragte herefter sagen for nævnet, fordi han mente, at der var tale om en politisk fyring - og den opfattelse giver nævnet ham nu ret i.

"Ligebehandlingsnævnet finder, at klager har påvist faktiske omstændigheder, der giver anledning til at formode, at han har været udsat for for direkte forskelsbehandling på grund af sin politiske anskuelse", skriver Ligebehandlingsnævnet i sin afgørelse.

Taler Rom midt imod

Daniel Carlsen er glad for afgørelsen. som han betegner som vigtig for ytringsfriheden.

- Nationale danskere, der tør tale Rom midt imod, skal ikke være bange for at miste deres arbejde på grund af politisk korrekte arbejdsgivere, siger han.

Daniel Carlsen blev ansat hos PFP som et led i hans uddannelse som markedsføringsøkonom. Virksomheden afviser, at partilederen blev fyret på grund af hans politiske holdninger.

- Vi har ikke haft politiske motiver for det her. Vi har lagt et menneskesyn til grund for, at vi ikke synes, at han kunne være her på virksomheden længere. Så derfor synes jeg ikke, at det er en rigtig afgørelse, men vi tager den til efterretning og betaler enhver sit, siger salgsdirektør Peter Damkjær.

Erstatning til Daniel Carlsen

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.