Erhvervsklima: Viborg skuffer

Viborg Kommune er raslet 28 pladser ned på DI’s liste over erhvervsvenlige kommuner. Dårlig infrastruktur er problemet, lyder det fra byens erhvervsdrivende.

Det er ikke så lige til at være erhvervsdrivende i Viborg Kommune. I hvert fald ikke hvis man skal tro Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet i 96 danske kommuner.

Her er Viborg gået 28 pladser tilbage, så den vestjyske domkirkeby nu ligger nummer 49 på listen.

På rådhuset i Viborg ærgrer man sig over resultatet, men er samtidig en smule uforstående overfor lussingen fra virksomhederne.

- Det er ikke et tilfredsstillende resultat. Men jeg er meget forundret, for når vi kigger på vores byggesager, så har vi en af landet korteste behandlingstider, siger borgmester i Viborg Kommune Torsten Nielsen (K).

Ringe infrastruktur

Ifølge byens erhvervsdrivende er der særligt én grund til Viborg Kommunes tilbagegang på Dansk Industris liste.

- Placeringen er ikke så overraskende for mig. Mange mener, at vi har en dårlig infrastruktur, siger Viggo Hansen, som er ejer af Danglas og formand for Viborgegnens Erhvervsråd.

Viborg Kommune har siden februar været en del af Aarhus Business Region, som er et erhvervspolitisk samarbejde mellem 12 øst- og midtjyske kommuner.
I samarbejdet er en af hovedprioriteterne en udvidelse af den østjyske motorvej E45, og det møder modstand blandt de erhvervsdrivende i Viborg.

- Der står i vores erhvervsstrategi, at man skal kæmpe for veje og motorvej til og fra Viborg, og så skal man ikke støtte nogle af de andre projekter. Vi skal passe på vores eget. Vi har rute 26, vi skal støtte, og så skal vi have en parallelmotorvej, siger virksomhedsejer Viggo Hansen.

Borgmester klar til handling 

Borgmester Torsten Nielsen vil nu se nærmere på, hvad man fra kommunens side kan gøre for at få et bedre forhold til det lokale erhvervsliv.

- Vi har aftalt et møde med Dansk Industri på torsdag. Nu skal vi have sagen vendt for at se, hvilke muligheder de kommer med, hvad de foreslår, vi kan gøre bedre, så vi kan komme op ad karakterskalaen igen, siger Torsten Nielsen(K).

Den dårlige placering på DI's liste betyder dog ikke, at alle erhvervsdrivende er på vej væk fra Viborg.

- Viborg er en fantastisk kommune at være i. Vi mangler bare lige den motorvej, siger virksomhedsejer og formand for Viborgegnens erhvervsråd, Viggo Hansen. 

 

Viborg falder 28 pladser tilbage til en placering, som nummer 49 i en undersøgelse af erhvervsklimaet i kommunerne.

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.