Erhvervsfolk vil bygge højhus på 16 etager i Viborg

Viborg View skal efter planerne ligge ved Søndersø og bliver cirka 65 meter højt.

Det er ikke kun Bestseller i Brande, der har drømmer om at bygge et højhus. 

I Viborg har en gruppe erhvervsfolk planer om at opføre en bygning på 16 etager ved Søndersø.

- Vi har ingen grund til at dukke nakken i forhold til byer som Herning og Aarhus. Viborg er frontløber, når det kommer til at tiltrække nye borgere. Vi er den hurtigst voksende by i Danmark, og vi føler, at byen er klar til et projekt af den her kaliber, siger en af bagmændene, Per Henriksen, i en pressemeddelese.

Det er investorgruppen Cheetah Capital, der står bag idéen sammen med Rambøll og Quattro Arkitekter. Højhuset, der har fået navnet Viborg View, bliver cirka 65 meter højt og skal ud over lejligheder også rumme en restaurant på toppen. Til sammenligning er Codan Bygningen i Herning 47 meter høj.

Folkepark

Med placeringen ved Søndersø ønsker bagmændene at forbinde byen og søen - samtidig skal der opføres en folkepark rundt omkring bygningen.

- Det er en spændende opgave at prøve at bygge bro. Ikke bare mellem by og natur, men også mellem byens historie og moderne byarkitektur. Vi synes selv, vi er kommet godt i mål. Vi håber, at bygningen vil blive et smukt og urbant varetegn for Viborg, mens parken og det smukt skrående terræn ned til søen vil lede tankerne hen på de gamle klosterhaver og byens lange historie, lyder det fra arkitekt Mikkel Aaris fra Quattro Arkitekter i pressemeddelelsen.

Inden Viborg View kan blive en realitet, skal projektet ud i offentlig høring.

Bag investorgruppen Cheetah Capital står erhvervsfolkene Michael Døssing, Per Henriksen, Kim Nielsen, Niels Heuer og Claus Anker Christensen.

 
 
Foto: RAMBØLL – Arkitektur & Byudvikling

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.