Energi Viborg støtter fortsat VFF

Viborg FF's stadion hedder Energi Viborg Arena, og det vil de gøre de næste tre år. Energiselskabet har fornyet et samarbejde med fodboldklubben. Denne gang uden pres fra Viborg Kommune.

Energi Viborg Arena har uomtvisteligt været det mest omtalte stadionnavn, siden Søren Pape Poulsen blev de Konservatives nye politiske leder.

Statsforvaltningen slog i april fast, at det var ulovligt, da Viborg Kommune i 2011 tvang Energi Viborg til at købe stadionnavnet. Men denne gang er Energi Viborg og Viborg FF kommet til enighed uden hjælp fra byrådet.

- Når vi indgår partnerskabsaftaler, er det altafgørende for os, at vi markedsfører os gennem initiativer og foretagender, der er til gavn for alle, der bor i Viborg Kommune. Derfor koncentrerer vi os om det lokale kulturliv og især det lokale idrætsliv - både for amatører og for professionelle. På den måde har vi fokus på ting, der giver vores kunder gode oplevelser, siger Niels Duelund, der er bestyrelsesformand i Energi Viborg i en pressemeddelelse.

- Vi er enormt glade for den nye partnerskabsaftale med Energi Viborg, som selvfølgelig har stor betydning for os, siger direktør for Viborg FF Morten Jensen.

Aftale for 3,6 mio. kr.

Aftalen er bindende frem til år 2017. Her vil Energi Viborg betale Viborg FF 1,2 millioner kroner årligt. Det giver en samlet sponsorindtægt på 3,6 millioner kroner.

Det er ifølge nogle beregninger, Energi Viborg har fået lavet, en god forretning. Beregningerne viser, at aftalen er 1,4 millioner kroner værd i markedsføringsværdi for Energi Viborg, så længe klubben ligger i første division. Hvis Viborg FF rykker op i Superligaen, er aftalen 7,7 millioner kroner værd.

- Det er tydeligt, at forbrugerne mener, det er en fornuftig måde, vi bruger vores markedsføringspenge på. Vi kan også se, at Energi Viborg har fået markant mere positiv omtale i de år, vi har samarbejdet med Viborg FF, siger Niels Duelund, der håber, at Viborg FF igen finder vej til Superligaen.