Endnu én er anholdt efter groft hjemmerøveri

En femte mand er nu anholdt i sagen om et groft hjemmerøveri, der blev begået i Skals d. 28. maj.

Mandag eftermiddag kunne Viborg Lokalpoliti anholde endnu en mand i sagen om et voldsomt hjemmerøveri i Skals.

- Vi kan ikke være sikre på, at der er ikke flere. Men umiddelbart har vi nu fundet dem, vi mener, der var indblandet i sagen, siger Henrik Thomassen, der er politikommissær hos Viborg Lokalpoliti.

Alle de formodede gerningsmænd kommer fra Midtjylland og er mellem 15 og 21 år. Mere kan politikommissæren dog ikke fortælle.

- Jeg kan ikke udtale mig om noget yderligere i sagen, før grundlovsforhøret er overstået, fordi det hele foregår for lukkede døre, forklarer han.

De tre første gerningsmænd blev anholdt allerede d. 24. juni, hvor politiet efter længere tids efterforskning slog til på tre adresser i Viborg samtidig. Den 14. juli kunne de så anholde den fjerde gerningsmand.

Tæt på at miste livet

Da gerninsmændene i slutningen af maj brød ind hos den 62-årige mand i hans hus i Skals, slog de ham så hårdt i hovedet, at han var tæt på at miste livet.

-  Han var i livsfare efterfølgende, fordi slaget gav ham en ham en hjerneblødning. Han var indlagt i flere dage, men er nu udskrevet igen, fortalte politikommissær Henrik Grove fra Midt- og Vestjyllandspoliti en uge efter episoden.

Ved hjemmerøveriet gik gerningsmændene efter et våbenskab, hvori der var to jagtgeværer og en jagtriffel med tilhørende ammunition. Røverne nåede dog kun lige at bære skabet ud af huset, inden de blev afbrudt af en nabo, som slog alarm.

Den senest anholdte i sagen bliver fremstillet for grundlovsforfør i Retten i Viborg kl. 12:00 tirsdag. De resterende fire formodede gerningsmænd er alle varetægtsfængslede, mens efterforskningen fortsætter.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.