En mand efterlyst: Tre biler blev stjålet fra tre skoler

Indenfor få timer gik tyve ind på skolerne i Hammershøi, Ørum og Hald Ege. Her stjal de punge og bilnøgler fra jakker på kontorer og lærerværelser.

Skolelederen på Ørum skole, Bent Tougaard, fik sig ubehagelig overraskelse, da han mandag så til sine ting, der stod på hans kontor på skolen.

- Tyven må være gå hen og taget pungen i min taske, og så har han fået øje på, at min jakke hænger bag døren. Så har han været henne og rage i mine lommer, og så er han skyndt sig at gå igen, siger Bent Tougaard.

I lommerne lå skolelederens bilnøgle. Og da han opdagede tyveriet, skyndte han sig ud på parkeringspladsen.

- Da jeg kom ud til parkeringspladsen, stod jeg stille et øjeblik, fordi jeg tænkte, hvad søren den er jo væk, men jeg havde jo luret det i forvejen, siger skolelederen.

Tyven på spil flere steder

Men det var ikke kun i Ørum tyvene var på spil. På naboskolen i Hammershøj var tyven også kommet helt ind i personalerummene. Her fik Camilla Thybo stjålet sin bilnøgle i garderoben.

- Jeg synes, det er så ubehageligt, at man er så kynisk og så iskold, at man bare kan gå ind og tage noget, der ikke tilhører en, siger Camilla Thybo, der er børnehaveklasseleder på skolen.

Skolerne er per tradition åbne institutioner, hvor medarbejderne ikke altid kender de besøgende.

- En gang imellem så ser vi jo folk gå rundt, som vi tænker: hvem er det, er det, en min pedel har fået fat i, er det, nogle forældre vi ikke lige kender. Der spørger, vi da os selv, om vi ikke skal være lidt mere nysgerrige i forhold til de folk på skolen, vi ikke umiddelbart kender, siger Jens Lange Jepsen, der er skoleleder på Hammershøj Skole.

For nylig blev en række gymnasier i regionen udsat for computertyverier i skoletiden. Men det er stadig usædvanligt, at skoler på den måde bliver systematisk hjemsøgt af tyveknægte.

quoteEn gang imellem så ser vi jo folk gå rundt, som vi tænker: hvem er det, er det, en min pedel har fået fat i, er det, nogle forældre vi ikke lige kender. Der spørger, vi da os selv, om vi ikke skal være lidt mere nysgerrige i forhold til de folk på skolen, vi ikke umiddelbart kender.

Jens Lange Jepsen, Skoleleder, Hammershøj Skole

- Man tænker jo, at når tingene er bag en lukket dør, så skulle man nok kunne gå væk i ti minutter, men det er jo bare en erfaring, vi er blevet rigere nu, at det kan man altså ikke, siger Bent Tougaard.

Tyv fanget på overvågning

Det tyder på, at tyven er kørt fra skole til skole og har skiftet til en ny stjålet bil. Tyven var også på spil på Hald Ege skole, der blev han fanget på overvågningsbilleder.

- Vi ved med sikkerhed, at der er en lærer, der har mødt denne mand inde på skolen i et område, hvor han ikke burde være, siger Christian Toftemark, der er politikommissær ved Midt- Og Vestjyllands Politi.

Den mistænkte er en dansktalende mand i 40'erne, som er cirka 1,80 høj. Du kan se overvågningsbillederne af manden i toppen af artiklen. Har du oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4. 

Foreløbig er to af de stjålne biler blevet fundet igen.

Indenfor få timer har tyve gået ind på skolerne, stjålet punge og bilnøgler fra lærernes jakker på kontorer og lærerværelse.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.