En helt anden verden: Mette har taget springet og skiftet kulturfest ud med et gartneri

I flere år har Mette Hagen stået i spidsen for kulturfesten Viborg Snapsting. Nu har hun valgt at træde et skridt tilbage og fokusere på det grønne.

Hvis du nævner navnet Mette Hagen for en kulturglad viborgenser, vil mange nok forbinde hende med kulturfesten Viborg Snapsting. 

I gennem syv år var hun som projektleder med til at arrangere Viborg Snapsting med alt, hvad der hører sig til fest og farver.

Men efter coronaaflysningen i 2020 valgte hun at takke af posten som projektleder. Men den 55-årige viborggenser har lavet alt andet end at ligge på den lade side i foråret. 

I begyndelsen af maj overtog hun roret i Løvel Gartneri, som hun fører videre efter Henning Hansen, der er gået på pension efter 23 år ved gartneriet.

- Jeg har tidligere været selvstændig og drømt at om at blive det igen. Og jeg kunne også godt tænke mig at have et gartneri. Her kan jeg gøre begge dele, understreger hun. 

quoteHendes fingre vender fuldstændig rigtigt.

Henning Hansen, tidligere ejer, Løvel Gartneri

Med tilværelsen som gartner har Mette Hagen vinket farvel til et stresset forår med lange dage og meget ansvar. 

- Jeg trængte til en anden type arbejde, hvor jeg ikke skulle trække så meget og kunne tage beslutningerne selv, forklarer hun. 

Kyndig guide ved sin side

Drømmen om at styre stauder og holde jordbærplanter er langt fra ny for Mette Hagen. Men selvom hun allerede nu har godt med jord under neglene kan der alligevel opstå et par spørgsmål. 

Til alt held har hun Løvel Gartneris tidligere ejer Henning Hansen ved sin side indtil 1. juli. 

- Hendes fingre vender fuldstændig rigtigt, konstaterer han. 

Selvom den tidligere ejer ikke helt har sagt farvel til gartneriet endnu, har Mette Hagen allerede gjort sig flere tanker om fremtiden. 

Hun har eksempelvis udvidet virksomhedens salg, så også private kan få lov til at hapse et par planter fra et gartneriets drivhus.

- Der er en enorm spændende oplevelse i drivhuset, siger hun. 

Og på sigt kan der måske komme endnu flere forandringer til. 

- Der er rigtig mange ting, jeg stadigvæk gerne vil arbejde med. Jeg vil rigtig gerne arbejde med kultur, slutter hun.