En halv by er hoppet i vandet - og har samlet 30.000 kroner ind

Den seneste uge er det blevet til over 500 dyp i Bigum Søbad, og samtidig har Klejtrups borgere samlet ind til en stor genåbningsfest for byen.

Borgerne i Klejtrup ved Viborg kunne i denne uge samle penge ind til en byfest, hvis de hoppede i vandet ved Bigum Søbad.

Og nu, hvor konkurrencen er slut, har lidt over halvdelen af byens 900 borgere taget sig et friskt dyp. 

I alt er det blevet til 515 ture i vandet - og det har været lige fra helt små børn til gamle, der har fået et iskoldt gys i søvandet.

- Jeg tror simpelthen ikke, at der findes landsbyer, der har præsteret nogle lignende nogensinde, siger Mette Nielsen, der er initiativtager til projektet, der går under navnet Klejtrup Coronafest.

Tilsammen har de vandglade borgere skrabet knap 30.000 kroner ind, fordi foreninger og virksomheder i Klejtrup har spyttet mellem 10 og 50 kroner i puljen, hver gang en borger hoppede i søen.

quoteDet er gået over al forventning.

Mette Nielsen, initiativtager, Klejtrup Coronafest

- Det er gået over al forventning. Vi vidste godt, at der i Klejtrup er et fantastisk sammenhold. Men jeg tror simpelthen ikke, at der var nogen, der havde tænkt, at 10-kroners dyb kunne blive til 30.000 kroner på en uge, siger initiativtager Mette Nielsen.

Pengene skal bruges på at holde en stor genåbningsfest, som byens borgere kan se frem til, når altså restriktionerne igen tillader, at folk må samles.

- Jeg er selvfølgelig rigtig, rigtig glad for resultatet. Men jeg er allermest glad, fordi der er kommet mange tilkendegivelser fra folk, der bare synes, det har været en fantastisk uge 7, og over at der er sket så meget på tværs af alder og tilhørsforhold, fortæller Mette Nielsen.

I morgen søndag uddeler folkene bag initiativet præmier til vinderne af de forskellige "kategorier", som de vandglade borgere kunne deltage i. For eksempel er der blevet fundet vindere i kategorierne 'hurtigste dyp', 'hvin, hyl og skrig' og 'bedste udklædning'.

Præmieoverrækkelsen kommer selvfølgelig til at foregå med afstand og i tidsintervaller, så der ikke samles for mange mennesker på samme tid.