Elever kastede sten mod kørende tog

En gruppe unge folkeskoleelever kastede i går sten mod et forbipasserende tog nær Tange Sø. Episoden er nu blevet til en politisag.

7. klasses-elever fra Tirsdalens skole i Randers Kommune er i disse dage på lejrtur i nærheden af Tange Sø ved Kongensbro. Eleverne skal rystes sammen på tværs af de nye syvendeklasser, men den hyggelige lejrstemning blev afbrudt i går (onsdag, red.).

En gruppe elever kastede nemlig sten mod et forbipasserende Arrivatog, som kørte forbi nær lejren. Derfor gik onsdag aften med afhøring med den gruppe elever, som politiet satte i forbindelse med episoden.

- Det er alvorligt, når man udsætter andre for fare. Der er overskredet en klar grænse. Man udsætter ikke andre for fare. Det har vi talt en del med eleverne om. Forældre og lærere har talt med alle eleverne, ligesom politiet har talt med en række elever. Det er derfor en politisag, som politiet tager hånd om. For skolen handler det om, at eleverne nu fortsætter lejrskolen og det pædagogiske arbejde i at ryste nye klasser godt sammen. Det skal de have ro til, siger skolechef i Randers Kommune, Henrik Johansen.

Der skete ingen personskade under episoden.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.