Elever bliver instruktører i skoletiden - samarbejdet skal sikre foreningen

Et samarbejde mellem den lokale skole og idrætsforening skal sikre, at de unge i fremtiden vil tage aktiv del i det lokale foreningsliv.

Et faldende medlemstal og mangel på frivillige hænder er en realitet i mange idrætsforeninger. I Houlkær ved Viborg har skolen og idrætsforeningen i samarbejde med hinanden fundet et bud på en løsning. Eleverne på skolen bliver tilbudt et valgfag, hvor de kan smage på livet som instruktør i en idrætsforening.

- Vi står altid og mangler frivillige, ikke bare til gymnastik, men også til håndbold, fodbold og badminton, så det var et rigtig godt initiativ, fortæller Dorte Drechsler Sigvardsen, der er formand for Houlkær IF.

Undervisningen foregår i skoletiden, og Caroline Roager og Lea Ravn Simonsen er to af dem, der gennem hele dette skoleår har lært, hvordan man står i spidsen for et gymnastikhold.

- Når vi har et gymnastikhold, som vi har, så er der mange forskellige niveauer på holdet. Så det er meget med, at man skal tilpasse, hvem det er. For eksempel når vi leger en leg, så skal vi finde ud af, hvad man gøre for at gøre det sværere til større børn, og hvad man kan gøre for at gøre det mindre svært til mindre børn, fortæller de to spirende instruktører.

Skal gavne både forening og skole

Udover at eleverne lærer at gå forrest og mærker betydningen af at være aktive, så er håbet med valgfaget også, at eleverne også i fritiden vil involvere sig i aktivt i lokalsamfundet. 

- Vi håber på, at det her er en forening, der kan vokse sig stor, så den bliver rigtig stærk som lokalområdet. Det smitter af på skolen, forklarer souschef på Houlkær Skole, Finn Højly Bugge.

Ifølge de to nye gymnastikinstruktører, som fredag havde premiere på årets opvisning med deres gymnastikpiger, er valgfaget en succes.

- Det er en mega unik oplevelse, og man lærer bare noget, som man ikke lærer, hvis man bare kommer ud og skal være træner, så man får alt det der forebyggende arbejde, forklarer Caroline Roager.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.