Ekspert: Wilbeks farvel er voldsomt for DHF

Bent Nyegaard mener, at Ulrik Wilbeks farvel efterlader et stort tomrum i DHF.

Ulrik Wilbeks farvel til Danmark Håndbold Forbund og rollen som sportschef er kommet bag på de fleste. Også på TV2's ekspertkommentator Bent Nyegaard.

- Jeg er overrasket over, at det har fået den drejning. Det er kun dem, der har været i rummene ved deres møder, som ved, hvad der er blevet sagt, men Ulrik Wilbek må have følt, at det var svært at holde ledergruppen intakt, og så har han givet stafetten videre, siger Bent Nyegaard.

Bekymret for forbundet

- For DHF er det meget voldsomt. Ulrik Wilbek er ikke bare sportschef. Han er bestyrelsesmedlem i Team Danmark, og han er måske den idrætsleder i Danmark med størst indflydelse. Han er strategisk dygtig, han er visionær. Man skal heller ikke tage fejl af, at Ulrik Wilbek er ekstremt vigtig i forhold til sponsormassen. Han er vigtig i forhold til at holde på sponsorerne, siger Bent Nyegaard.

Ulrik Wilbek har tidligere i år meldt ud, at han har i sinde at stille op som borgmesterkandidat i Viborg, når der er kommunalvalg i 2017. Med baggrund i det har man vidst, at der muligvis var en deadline for Ulrik Wilbeks virke som sportschef. Alligevel er Bent Nyegaard overrasket.

- Set i det perspektiv, at Wilbek alligevel skulle forlade posten på et tidspunkt, er det ikke så voldsomt. Men omstændighederne omkring hans opsigelse gør, at dette er en meget speciel dag, siger Bent Nyegaard.

Under OL i Rio var der ifølge TV2 møder mellem Wilbek og spillerne. Møderne handlede om, hvorvidt landstræneren skulle fyres. Det er den efterfølgende uro om de møder, som får Ulrik Wilbek til at forlade sin post nu.

   

/ritzau/


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Sport.