Ejerskifteforsikringen dækkede ikke skimmelsvamp

Lotte Kiærskov og hendes familie kan ikke bo i deres nye hus. Skimmelsvamp er en gråzone i ejerskifteforsikringer.

De fleste regner nok med at have garderet sig mod ubehagelige overraskelser, hvis man tegner en ejerskifteforsikring, når man køber et nyt hus.

Men sådan er det ikke nødvendigvis.

Det kan Lotte Kiærskou fra Viborg skrive under på. Da hun og familien ville flytte ind i deres nye hus, opdagede de, at store dele af huset er angrebet af skimmelsvamp.

Og det er en type skade, som ejerskifteforsikringen ikke dækker, meddelte forsikringsselskabet - en besked som Lotte Kiærskov ikke forstår.

- Jeg synes, at det er utrygt at købe hus i Danmark, hvis det er sådan, at man bare bliver efterladt alene, siger hun.

Lotte Kiærskov foran det nye hus.
Lotte Kiærskov foran det nye hus.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Sagen havner nu i Ankenævnet for Forsikring, som i forvejen behandler mange sager om netop skimmelsvamp. I 2017 havde nævnet 187 klager om ejerskifteforsikringer og skimmelsvamp.

- Vi ser mange sager, hvor folk tror, at skimmelsvamp er dækket, men hvor det i praksis viser sig ikke at være tilfældet, fordi der ikke er mere skimmelsvamp efter forsikringsselskabets vurdering, end man må forvente i et hus af den type, siger Vagn Jelsøe, der er vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

Selv om skimmelsvamp er en gråzone, er det alligevel en god idé at tegne en ejerskifteforsikring, mener boligadvokat Per Broe-Andersen fra Leoni Advokater i Holstebro.

- Hvis der er alvorlige ting, er det altså rart at have den forsikring. For som udgangspunkt kan man ikke gå tilbage til sælgeren og få erstatning eller afslag. Så jeg synes, at det er pengene værd, siger han.

Uanset udfaldet flytter Lotte Kiærskov og familien ikke ind i det nye hus, før det er fuldt forsvarligt.

- Vi flytter ikke ind med vores tre børn. Den chance tager vi ikke, fastslår hun.

Svar for forsikringsselskabet

 

 

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.