Efteruddannelse for voksne styrkes – to uddannelser fusionerer

De to uddannelsesinstitutioner Mercantec og AMU Hoverdal fusionerer.

Viborgs største uddannelsesinstitution, Mercantec, og AMU Hoverdal har valgt at fusionerer. Det oplyser de to uddannelsescentre i en pressemeddelelse.

Sammensmeltningen af de to institutioner betyder, at kvaliteten for de uddannelser, de to udbyder, får et løft.

- Det er rigtig dejligt. Vi har ventet på den i et stykke tid nu. Det er et drømmescenarie, at vi nu er kommet igennem, og at det er med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2019. Så det kunne ikke være bedre, siger direktør i Mercantec, Kirsten Holmgaard.

Flere områder – som klima- og ventilation, kran, varme- og fyringsteknik – har over en længere periode været nogle af de ting, som Mercantec har tilbudt voksenuddannelse til. Med fusionen giver det ifølge Mercantecs direktør et bedre udbud, som på sigt kan trække større uddannelser til.

- Det kommer til at betyde en styrkelse af det vestjyske udbud på dette område. Det styrker samlet set udbuddet i det vestjyske, siger Kirsten Holmgaard.

Administrativt lokomotiv

De to institutioner har meldt ud, at ”alene er vi dygtige, men sammen står vi stærkest.”

Det er hovedbudskabet bag fusionen, hvor elever og uddannelser kan se frem til at få det bedste fra begge verdener.

AMU Hoverdal har en lang historie bag sig, og netop det kommer til at gå godt hånd i hånd med Mercantecs uddannelsesafdeling i Ulfborg Kjærgaard. De to har allerede nu flere fællesnævnere.

Søren Nicolaisen, der er bestyrelsesformand hos AMU Hoverdal, ser frem til samarbejdet.

- Det kommer til at betyde, at vi står sammen med en lidt større organisation i Mercantec i Viborg, som har det store administrative lokomotiv, der skal til, siger han.

Undervisningsministeriet har allerede godkendt fusionen. Den træder endda i kraft med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2019.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Uddannelse.