Efterskoler brander sig selv i sommerferien

Sommercamps og krative kurser. Efterskolerne i landsdelen er fulde af liv henover sommeren.

For en uges tid siden tog landsdelens efterskoler afsked med dette års elevhold, men på flere skoler, er der stadig folk, som bruger ferien på at udfordre sig selv på forskellige sommercamps.

Lige nu huser Tjele Efterskole nær Viborg syv kvinder, der har kastet sig ind i det kreative univers. 

quote- Det er jo lidt pr. arbejde vi laver i løbet af sommerferien, siger Kim Daugbjerg Hansen. 

Kim Daugbjerg Hansen, forstander, Tjele Efterskole 

- Det er jo ikke som at være på arbejde nu, der er det jo nærmest en fornøjelse, selvom det er på arbejdspladsen, siger Gitte Pehrson, der er efterskolelærer på Tjele Efterskole.

For dem der har valgt at hive nogle dage ud af kalenderen for at tage på kursus på efterskolen, er det også en fornøjelse – det meste af tiden.

- Det er skønt, dejligt afslappende. Gitte hundser rundt med os, men det er dejligt at få lov til at prøve så mange ting, lyder det fra Janne Jensen, der har taget turen fra Nordsjælland.

- Det er jo lidt pr. arbejde

Og der er da også flere og flere, der gør som Janne Jensen. Her i landsdelen holder efterskoler som Hardsyssel og Dejbjerglund også åbent henover sommeren.

- Der er flere skoler, som udnytter at have pause, og som har alle faciliteterne og mulighederne for at invitere familier, unge og børn indenfor i en efterskolekultur, og dermed kan give en lille forsmag på, hvad efterskole egentlig er, siger Torben Vind Rasmussen, der er formand for Efterskoleforeningen.  

- Det er jo lidt pr. arbejde vi laver i løbet af sommerferien, siger Kim Daugbjerg Hansen, der er forstander på efterskolen i Tjele.

Kvinderne på det kreativ hold er ikke ligefrem målgruppen for næste skoleårs elevhold. Alligevel ser Gitte Pehrson flere fordele I, at de får oplevelsen af at være på efterskole.

- Så kan det være, at der er børn eller børnebørn eller bare nogen, man kender, som man siger til, at man har været her og så kan det være, at der er nogle, der tænker, at det kunne man også prøve, siger hun.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.