Efter konkurs: Har alligevel intet job

Efter to konkurser på under et år troede omkring 40 rengøringsassistenter, at de var sikret nyt arbejde fra 1. august. Men nu viser det sig, at det slet ikke forholder dig sådan.

Der er frustration hos fagforbundet 3F. Cirka 40 medlemmer står pludselig uden job. Helt uventet har to rengøringsselskaber meddelt, at de alligevel ikke overtager medarbejderne fra Tom's Rengøring, der krakkede i sidste uge.

I flere breve skriver ISS og Elite Mijø, at der desværre ikke kommer til at ske en virksomhedsoverdragelse af medarbejderne pr. 1. august, som der ellers var lagt op til.

- De havde jo skrevet kontrakter. De havde jo underskrevet deres ansættelseskontrakter, siger en frustreret næstformand i 3F i Viborg.

- Jeg synes ikke, det er en ordentlig måde at behandle de her folk på. Det er inden for 7-8 måneder, de er igennem det her for anden gang, uddyber hun.  

Viborg Kommune bekræfter over for TV MIDTVEST, at rengøringsfolkene fra Tom's Rengøring ikke længere har krav på at følge med over i et andet firma.

Medarbejderne har gjort rent på skoler og andre kommunale institutioner - først for Absolut Rengøring, der krakkede i november, og så for Tom's Rengøring. Efter et nyt udbud er det nu Elite Miljø og ISS, der overtager opgaven - men altså ikke medarbejderne.

- Selvom jeg synes, det er aldrig så synd, så har jeg altså ingen rettighed til at gå ind og åbne kommunekassen og sige: "Vi synes, det er synd for jer - I får en ekstra skilling". Den går ikke, siger Viborgs borgmester Torsten Nielsen (C). 

3F overvejer nu at køre en faglig sag mod kommunen og rengøringsfirmaerne.

Medarbejdere fra konkursramte Toms Rengøring i Viborg bliver allivel ikke virksomhedsoverdraget til nye arbejdsgivere.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Politik.