Efter besparelser på fængelsbetjente: - Man gambler med personalets sikkerhed

Steen Jensen er stærkt utilfreds med besparelser hos fængslerne. Det går ud over sikkerheden for de ansatte, fortæller han.

Nye besparelser får betjentene i Viborg Arrest til at frygte for deres sikkerhed. Kriminalforsorgen i Midt og Nordjylland skal skære i år skære 18 millioner af sine udgifter til fængsler og arresthuse. I Viborg betyder det, at en særlig sikkerhedsmedarbejder nu bliv er skåret væk.

- Vi er ikke særligt trygge ved det her. Overhovedet ikke, siger Steen Jensen, som er arbejdsmiljøkoordinator for de midt- og nordjyske fængselsbetjente.

quoteEfter 1. april, så er jeg ikke tryg ved at gå på arbejde mere

Steen Jensen

Steen Jensen har arbejdet i arresten i Viborg i ti år, men med de nye besparelser frygter han for de kommende år.

- Man gambler med personalets sikkerhed og det synes jeg ikke er fair, siger Steen Jensen.

Mister sikkerhedspersonale

Den seneste sparerunde betyder, at arresthuset fra april mister en særlig sikkerhedspost. En medarbejder, som netop skulle værne om både svage indsatte og personale.

- Det gør, at de kollegaer som er på arbejde, de er mere udsatte, siger Steen Jensen.

Grundet besparelserne vil der i fremtiden ofte være to ansatte i stedet for tre til at tage sig af de 28 indsatte.

- Vi frygter der kan komme voldelige overfald og flugt fra arresten, forklarer Steen Jensen.

Ledelsen er uenig

Nedskæringen i Viborg er led i en sparepakke til 18 millioner på Kriminalforsorgen  Midt og Nordjylland. Men ledelsen afviser, at den vil gå ud over medarbejdernes sikkerhed.

- Sikkerheden går vi aldrig på kompromis med. Vi sparer på alt muligt andet, før vi sparer sådan at vores sikkerhed bliver kompritteret. Så jeg deler ikke den opfattelse, siger Anne Marie Heckscher, som er områdedirektør for Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland.

Alligevel har SF's retsordfører nu valgt at spørge Justitsministeren ind til besparelserne.

- Der er lagt utroligt mange besparelser ind i det system de senere år, og det her kalder på politisk handling. Derfor tror jeg også at løsningen ligger i, at der skal findes flere ressourcer, lyder det fra Karina Lorentzen Dehnhardt, som er retsordfører for SF.

Som det er nu er både Viborg Arrest og resten af landets arresthuse fyldt til randen. Og skærpede straffe betyder, at der kommer flere bag tremmer i fremtiden. 
En fremtid, som fængselsbetjentene frygter.

- Efter 1. april, så er jeg ikke tryg ved at gå på arbejde mere, siger Steen Jensen.

 

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.