Due Jensen strammer grebet

Nye skrappe krav til Grundfos stammer fra Poul Due Jensens Fond, hvor den tidligere koncernchef Niels Due Jensen er bestyrelsesformand.

Den tidligere Grundfos-chef Niels Due Jensen, der nu er formand for Grundfos-ejeren Poul Due Jensens Fond, har stadig et meget stort ord at skulle have sagt i pumpekoncernen fra Bjerringbro.

Finans.dk skriver, at det reelt er Niels Due Jensen - og ikke den nye koncernchef Mads Nipper - der står bag koncernens nye strategi, der skal forbedre indtjeningen.

Strategien kræver en årlig vækst i salget på seks procent og en vækst i indtjeningen på 10 procent, og ifølge dokumenter, som Finans.dk har fået aktindsigt i, stammer de fra Poul Due Jensens Fond.

- Forretningsordenen cementerer Niels Due Jensens formelle magt over Grundfos, lyder analyse fra Anders Drejer, der er professor ved Aalborg Universitet.

Mads Nipper afviser over for Finans.dk, at den tidligere koncernchef ånder ham tungt i nakken. Han siger dog, at ledelsen har været i tæt dialog med fonden om den nye strategi. Finans.dk har ikke kunnet få en kommentar fra Niels Due Jensen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.