Due Jensen stopper som formand

Niels Due Jensen stopper som formand for koncernbestyrelsen i Grundfos Holding A/S. Lars Kolind er ny formand.

Efter 8 år som formand har Niels Due Jensen valgt at trække sig som koncernformand for Grundfos Holding. I stedet fortsætter han de næste to år som menigt medlem af bestyrelsen.

Oticon-stifter Lars Kolind er ny bestyrelsesformand. Han har også en fortid som folketingskandidat for Ny Alliance. Det er koncernbestyrelsen, der har ansvaret for den daglige drift af pumpekoncernen.

Også ny formand for fonden

Rokaden betyder også at Niels Due Jensen bliver ny formand for Poul Due Jensens Fond. Her afløser han netop Lars Kolind.

I følge virksomheden ser Due Jensen det som en naturlig udvikling, at familien bruger kræfterne i fondsbestyrelsen, nu hvor virksomheden klarer sig historisk godt. Niels Due Jensen mener, skiftet sker på det bedst tænkelige tidspunkt.

Onsdag leverede Grundfos et historisk stort overskud.

Poul Due Jensens Fond ejer omkring 85% af aktierne i Grundfos. Familien Due Jensen ejer 12% og medarbejderne de sidste 3%.

Niels Due Jensen blev 68 år den 8. marts. Han har været formand for koncernbestyrelsen siden 2003. Niels Due Jensen blev direktør i Grundfos A/S i 1974 og fra 1978 til 2003 var han koncerndirektør i pumpekoncernen i Bjerringbro.